Αρνητές γονείς απειλούν εκπαιδευτικούς με πρόστιμα και εξώδικα

Αρνητές γονείς απειλούν εκπαιδευτικούς με πρόστιμα και εξώδικα

Χωρίς τέλος είναι και τα περιστατικά γονέων αρνητών που φτάνουν στα σχολεία των παιδιών τους με περίεργα έγγραφα στα χέρια και απαιτούν να μπουν τα παιδιά στις τάξεις χωρίς τεστ και μάσκες.

Μετά το περιστατικό σε γυμνάσιο στα Καμίνια με μητέρα μαθητή, αξιωματικό του Λιμενικού που έκανε μήνυση σε τρεις καθηγητές επειδή δεν έκαναν δεκτό στο σχολείο το παιδί της χωρίς μάσκα και self test, άλλη μία μητέρα ακολούθησε το παράδειγμα της.

Πρόκειται για καθηγήτρια αποσπασμένη σε φορέα της Σύρου που έσπευσε κι εκείνη έξαλλη στο σχολείο των παιδιών της να ζητήσει το λόγο από τους εκπαιδευτικούς που δεν επέτρεπαν την είσοδο τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και χωρίς βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ. Και σε αυτή την περίπτωση ο διευθυντής του σχολείου οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η συνάδελφός του.

Τα περιστατικά χαρακτηρίζονται μεμονωμένα από την εκπαιδευτική κοινότητα ωστόσο καθημερινά ξεφυτρώνουν ανάλογες αντιδράσεις και εξώδικα γονέων σε σχολεία με τα οποία φθάνουν να απειλούν τους εκπαιδευτικούς ακόμη και με φυλάκιση και πρόστιμα από 50.000 ως 500.000 ευρώ αν εφαρμόσουν το νόμο.

Σε ένα από αυτά υπογράφοντας ως «τοπική επιτροπή συνδιαχειριστών Ελλήνων αυτόχθονων ιθαγενών» γνωστοποιούν σε σχολείο τις χρηματικές διεκδικήσεις τους αν οι λειτουργοί της εκπαίδευσης επιβάλουν τη χρήση της μάσκας και των τεστ, ενώ δεν παραλείπουν στο ίδιο έγγραφο να ξεπεράσουν και τα πιο ακραία σενάρια συνωμοσιολογίας προειδοποιώντας για τις συνέπειες αν προχωρήσουν και σε αφαίρεση οργάνων μέσα στα σχολεία.

Με πανομοιότυπα νομικά έγγραφα στα χέρια γονείς που αρνούνται πως υπάρχει πανδημία προσέρχονται στα σχολεία και απαιτούν απο καθηγητές και δασκάλους των παιδιών τους να μην εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων μας.

Η υπουργός Παιδείας δεσμευτηκε πως θα υπάρξει στήριξη των εκπαιδευτικών που έρχονται αντιμέτωποι με αντιδράσεις οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ενώ έχουν ήδη δοθεί σχετικές οδηγίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα