Κορονοϊός: Πρόβλεψη Σαρηγιάννη για 3.000 νοσηλείες παιδιών

Κορονοϊός: Πρόβλεψη  Σαρηγιάννη για 3.000 νοσηλείες παιδιών

Πρόβλεψη  από τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ κ. Δημοσθένη Σαρηγιάννη ο οποίος είπε πως θα νοσήσουν από κορονοϊό 75.000 μαθητές και από αυτούς θα νοσηλευτούν 3.000 παιδιά.

Μιλώντας στο Μega και τον Νίκο Ευαγγελάτο είπε επίσης ότι είναι λάθος το ποσοστό κλεισίματος μιας τάξης και πως το 50%+1 θα έπρεπε να είναι στο 36%.

Η απάντηση πάντως ήρθε άμεσα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή η οποία τόνισε πως «το υπουργείο Παιδείας είναι υποχρεωμένο θεσμικά να συνομιλεί με την Επιτροπή των Ειδικών» και πως «οι πολιτικές αποδράσεις λαμβάνονται μετά τις δικές τους εισηγήσεις, είτε πρόκειται για ομόφωνες είτε κατά πλειοψηφία ληφθείσες αποφάσεις. Προφανώς» συμπλήρωσε «όταν η επιστημονική κοινότητα υπέδειξε το 50%+1 και τον πολύ αυστηρό έλεγχο είχε υπόψη της όλες τις παραμέτρους».

 Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την υφυπουργό το ποσοστό των παιδιών που έχει εμβολιαστεί στην ηλικιακή ομάδα 12-14 ετών έχει φτάσει στο 30%, στις ηλικίες 15-18 είναι μεγαλύτερα τα ποσοστά και το ποσοστό των φοιτητών αγγίζει το 73%.

Η προσπάθεια έχει αποδώσει καρπούς, αλλά ο στόχος είναι να φτάσουμε στο 100%, συμπλήρωσε η κ. Μακρή επεσημαίνοντας ότι ξεκινά άμεσα η ενημέρωση από τους παιδιάτρους.

 Πάντως δεν είναι μόνο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης που προβλέπει έναν δύσκολο χειμώνα. Ο Νίκος Σύψας τόνισε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολύ μεγάλη εξάπλωση του ιού και όλα τα παιδιά θα εκτεθούν αργά ή γρήγορα».

Ο ίδιος ανέφερε πως οι γονείς «θα πρέπει να συγκρίνουν δύο κινδύνους και να πάρουν μια απόφαση: τον κίνδυνο από το εμβόλιο που είναι απειροελάχιστος και τον κίνδυνο από την Covid», υπενθυμίζοντας τη long-Covid που φέρνει «τεράστια κόπωση, κατάθλιψη, διαταραχές σε διάφορα όργανα, όπως πνεύμονες, καρδιά».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO