Κορονοϊός: Σύγχυση από τα μηνύματα για την τρίτη δόση των εμβολίων

Κορονοϊός: Σύγχυση από τα μηνύματα για την τρίτη δόση των εμβολίων

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί σχετικά με την τρίτη δόση των εμβολίων. Τα μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο προκειμένου να προγραμματίσουμε την επομενη δόση  εμβολιασμού μας πάνε και έρχονται,.

Οι πολίτες που τα λαμβάνουν όμως δεν είναι σίγουροι εάν ανήκουν στις ομάδες που πρέπει τόσο άμεσα να εμβολιαστούν τρίτη φορά.  

Μία κυρία μάλιστα στην Κρήτη ενώ δεν ανήκε  στις ομάδες που σύμφωνα με την επιτροπή πρέπει να εμβολιαστούν τρίτη φορά έλαβε το μήνυμα πήγε και έξανε το εμβόλιο ενώ τελικά δεν χρειάζονταν. 

Αιτία του λάθους δεν είναι άλλη από το ότι το ηλεκτρονικό σύστημα «διαβάζει» τις ηλεκτρονικές συνταγές της ΗΔΙΚΑ, ώστε να ξέρει ποιοι είναι οι πολίτες εκείνοι οι οποίοι έχουν ανάγκη την τρίτη δόση και θα πρέπει να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο για να την λάβουν.

Για το λόγο αυτό, άτομα τα οποία είχαν λάβει σε οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν αγωγή με συγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες, όπως π.χ. είναι η υδροκορτιζόνη αν πχ τους είχε τσιμπήσει μια μέλισσα το καλοκαίρι, η ηλεκτρονική πλατφόρμα τους αναγνωρίζει ως δυνητικά ανοσοκατεσταλμένους.

Όσοι πολίτες έχουν λάβει το sms και δεν ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατασταλμένων κανονικά θα πρέπει να το αγνοήσουν.

Όμως, εάν το επιθυμούν, έχουν το δικαίωμα να μεταβούν και να κάνουν την τρίτη δόση, καθώς το σύστημα τους το επιτρέπει ενώ φυσικά δεν επιβαρύνον σε τίποτα την υγεία τους.