Κάτω Πατήσια: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 70χρονου στο διαμέρισμά του, 9χρόνια μετά

Κάτω Πατήσια: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 70χρονου στο διαμέρισμά του, 9χρόνια μετά

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 70χρονου στα Κάτω Πατήσια, εννέα χρόνια μετά. Συνελήφθη ένας 36χρονος

Πρόκεται για τη δολοφονία ενός 70χρονου άνδρα και τη ληστεία σε βάρος της 71χρονης συζύγου του μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στα Κάτω Πατήσια 

Το κουβάρι της υπόθεσης κατάφερε να ξετυλίξει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. από το προανακριτικό υλικό που είχε συγκεντρωθεί μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στις 13/2/2012 εντός του διαμερίσματος που διέμενε το ζευγάρι στα Κάτω Πατήσια είχε προκύψει ότι τρεις άγνωστοι δράστες, αφού φίμωσαν το ζευγάρι, ερεύνησαν όλους τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσαν από το εσωτερικό χρηματοκιβωτίου χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, είχε προηγηθεί ενδελεχής ανάλυση του τόπου του εγκλήματος και αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία καθώς και νέα ερευνητικά δεδομένα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), τα οποία κατέδειξαν την εμπλοκή του 36χρονου στις προαναφερόμενες πράξεις.

Σε βάρος του δράστη είχε εκδοθεί από το Ανακριτικό Τμήμα ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα (15/9) στο Καματερό.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται.