Χρυσοί Σκούφοι 2021: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα

Χρυσοί Σκούφοι 2021: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα

Τα εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι και τον Λευτέρη Λαζάρου,  κατατάσσονται στην κορυφή.

Το κερκυραϊκό Etrusco αναδείχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια: 

 το «Botrini’s»η «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside», και το «Fresco» από τη Χαλκιδική. 

Συνολικά, 23 εστιατόρια βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο από όλη την Ελλάδα ενώ την τιμητική διάκριση Top Notch κατέκτησαν 31 εστιατόρια.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας απονεμήθηκαν χθες το βράδυ οι Χρυσοί Σκούφοι 2021, με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη να αναφέρεται στην προτεραιότητα που δίνει Περιφέρεια Αττικής σε δράσεις ενίσχυσης του brand name της, όπως ο θεματικός τουρισμός.

Στη διάρκεια της τελετής απονομής των Ελληνικών Βραβείων Γαστρονομίας, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στόχος είναι να προωθηθούν συγκεκριμένες δράσεις τόσο στον τομέα της γαστρονομίας, όσο και στον τουρισμό υγείας, ευεξίας και άθλησης, στην Αττική.

«Η χώρα μας έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα να διαθέτει μία από τις πιο υγιεινές διατροφές στον κόσμο, γεγονός που έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Η ανάδειξη του γαστρονομικού της πλούτου και της γαστρονομική μας κληρονομιάς αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα» ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων για την επίτευξη του στόχου- συνεργασία η οποία μπορεί να επεκταθεί και στην ανάπτυξη του τουρισμού ευεξίας και υγείας.

 Κατά την τελετή, ο κ. Πατούλης απένειμε τίτλους διάκρισης στον Έκτορα Μποτρίνι και τον Λευτέρη Λαζάρου, τα εστιατόρια των οποίων κατατάσσονται στην κορυφή.

   Ο Σπήλιος Λιβανός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απονέμει το βραβείο για το καλύτερο εστιατόριο της χώρας στο «Etrusco», τον Έκτορα Μποτρίνι και τον Νίκο Μπίλη

Το κερκυραϊκό «Etrusco» αναδείχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια: 

το «Botrini’s»η «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside», και το «Fresco» από τη Χαλκιδική.

Συνολικά, 23 εστιατόρια βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο από όλη την Ελλάδα ενώ την τιμητική διάκριση Top Notch κατέκτησαν 31 εστιατόρια.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. Παρόντες στην ήταν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί, Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οι υφυπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος και Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, δήμαρχοι, προσωπικότητες των Τεχνών και των Γραμμάτων και διακεκριμένοι επιχειρηματίες.

Δείτε εδώ όλη τη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα.