Γώγος: Η τρίτη δόση κατά του κορονοϊού αποτελεί πρακτικά τον πλήρη εμβολιασμό - Ποιες ομάδες αφορά

Γώγος: Η τρίτη δόση κατά του κορονοϊού αποτελεί πρακτικά τον πλήρη εμβολιασμό - Ποιες ομάδες αφορά

 Φαίνεται ότι η τρίτη δόση κατά του κορονοϊού αποτελεί πρακτικά τον πλήρη εμβολιασμό για αυτές τις ομάδες.

Πρέπει να ξεκινήσουμε με τους ανοσοκατεσταλμένους, που αφενός είναι πιο ευάλωτοι αφετέρου έχουν μικρότερη ανοσολογική απάντηση με τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Χαράλαμπος Γώγος,  μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα για την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης

Ο Χαράλαμπος Γώγος επεσήμανε πως καθώς περνάει ο καιρός από τη δεύτερη δόση, θα χρειαστούμε και τρίτη δόση, η οποία θα ξεκινήσει από τους υγειονομικούς και από τους ηλικιωμένους που έχουν κάνει νωρίς το εμβόλιο.

 «Δεν είμαστε σίγουροι ακόμα αν θα πάμε σε όλο τον πληθυσμό, ωστόσο σε περίπου 2 μήνες θα έχουμε πλήρη εικόνα. Πάντως η λογική είναι αυτή».

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, δεν συνίσταται η μέτρηση αντισωμάτων, καθώς οδηγίες για τη μέτρησή τους δεν υπάρχουν και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρότι η μισή Ελλάδα έχει μετρήσει αντισώματα. Δεν συνιστάται η μέτρησή τους πάντως, γιατί υπάρχει ακόμα κενό στο θέμα των αντισωμάτων».