Υπόθεση Βαλυράκη: Σκληρά λόγια από τον κουνιάδο του για τον εισαγγελέα

Υπόθεση Βαλυράκη: Σκληρά λόγια από τον κουνιάδο του για τον εισαγγελέα

Σοκ προκάλεσε στην οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη η απόφαση της Εισαγγελίας Χαλκίδας να θέσει στο αρχείο τη μήνυση για την υπόθεση του θανάτου του.

Μάλιστα, ο κουνιάδος του αδικοχαμένου πρώην υπουργού, Βαγγέλης Παπαθεοδώρου, μιλώντας στην εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” είπε ότι η οικογένεια θα συνεχίσει τον δικαστικό της αγώνα για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Ο κ. Παπαθεοδώρου, μάλιστα, εκφράστηκε με σκληρά λόγια, σημειώνοντας ότι ο εισαγγελέας της υπόθεσης “είναι διαβρωμένος μέχρι το κόκαλο!” και αποκάλυψε ότι η οικογένεια έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος του.

“Εμείς δεν μένουμε σε μία απόφαση ενός εισαγγελέα, ο οποίος είναι διαβρωμένος μέχρι το κόκκαλο και τον έχουμε μηνύσει για αυτό το θέμα και θα μείνουμε σε μία δική του εκτίμηση η οποία ήταν δεδομένη από την αρχή ότι τη δρομολογεί για συγκάλυψη.

Όσον αφορά στις μηνύσεις ,δικαίωμά τους ,να κάνουν όπου θέλουν μηνύσεις. Δεν μένω ότι θα δικαιωθούμε από τη δικαιοσύνη αλλά εκ του αποτελέσματος” είπε.

“Το αποτέλεσμα είναι αν θα συνεχιστεί ή όχι αυτή η υπόθεση ,αν θα εκτιμηθούν τα στοιχεία ότι πρέπει να ανασυρθεί από το αρχείο που τοποθετεί ο διαβρωμένος εισαγγελέας και οι συνεργάτες του λιμενικοί, η συμμορία αυτών των τριών, και από το αν θα μπορέσει κάποιος εισαγγελέας -γιατί υπάρχουν και τίμιοι εισαγγελείς- να εξετάσει την υπόθεση μέχρι το κόκκαλο, να μάθουμε και εμείς την αλήθεια” συμπλήρωσε μιλώντας στην εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” ο Βαγγέλης Παπαθεοδώρου.

Η αναφορά του κουνιάδου του Σήφη Βαλυράκη σε κυκλώματα
Επίσης, έκανε λόγο για κυκλώματα στη Χαλκίδα, τα οποία ήθελαν να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση. “Ήταν αυτό που θέλανε τα κυκλώματα της Χαλκίδας. Θα δούμε τι θα κάνουμε νομικά, πρέπει να έρθει στα χέρια μας το αιτιολογικό αυτού του εισαγγελέα. Γιατί να πάει στο αρχείο αυτή η υπόθεση και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Θα βρεθεί επιτέλους κάποιος εισαγγελέας που να ασχοληθεί με το δίκιο, με τη δικαιοσύνη και αυτή την υπόθεση και όχι με τη δικαιοσύνη της Χαλκίδας,τ ου εισαγγελέα αυτού” τόνισε ο κουνιάδος του πρώην υπουργού.

Σχετικά με το αν έχει προχωρήσει η έρευνα για τα ηλεκτρονικά ίχνη, την ημέρα θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, στις 24 Ιανουαρίου 2021, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε: «Δεν έχουμε εξετάσει τίποτε από τα ηλεκτρονικά ίχνη. Κορόιδευαν.

Έχουν δώσει στίγματα που είναι ψευδή. Δύο φορές τους τα απέρριψε η Google, γιατί δεν θέλανε να γίνει έρευνα στα στίγματα, στο πού βρίσκεται το κάθε τηλέφωνο. Θα επανέλθουμε σε αυτό. Καθυστέρησαν για να χαθούν τα ίχνη και θα έχει πολλή συνέχεια.

Η υπόθεση τώρα αρχίζει και αυτά τα αδέλφια οι δολοφόνοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αυτοί δεν θα έπρεπε να αρχίσουν να επιτίθενται. Θα έπρεπε απλά να ευχαριστηθούν που πήραν μία παράταση διότι χρειάζεται πολύ θράσος να είναι γνωστά τα ονόματά τους και να απειλούν από πάνω για μηνύσεις” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθεοδώρου.