Η ΕΛΣΤΑΤ αναζητά 60.000 απογραφείς. Θα δουλέψεις 1μιση μήνα, θα πάρεις 1.200 ευρώ

Η ΕΛΣΤΑΤ αναζητά 60.000 απογραφείς. Θα δουλέψεις 1μιση μήνα, θα πάρεις 1.200 ευρώ

Περίπου 60.000 απογραφείς για τη διαδικασία που θα ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου αναζητά η Ελληνική Στατιστική Αρχή αν και λόγω της πανδημίας για πρώτη φορά θα διεξαχθεί ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, όπως γινόταν- όχι, όμως, ηλεκτρονικά – μέχρι το 1951.

Αυτή τη στιγμή, όπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής του Γραφείου Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Απόστολος Κασάπης, η ανεξάρτητη αρχή αναζητά τους χιλιάδες απογραφείς σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι θα αναλάβουν το σημαντικό έργο της συλλογής των δεδομένων. Σε κάθε απογραφέα θα αντιστοιχούν περί τα 120 νοικοκυριά, ενώ σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο μισθός που θα λάβουν για περίπου ενάμιση μήνα δουλειάς είναι 1.200 ευρώ μεικτά.

«Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου δεχόμαστε αιτήσεις για τους απογραφείς. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ωστόσο η δυσκολία που θα πρέπει να ξεπεράσουμε είναι να έχουμε κατανομή απογραφέων σε όλη την επικράτεια. Μέχρι στιγμής, φαίνεται πως η επαρχία έχει κινητοποιηθεί πιο γρήγορα, κάτι που δεν συμβαίνει τόσο έντονα στην Αττική» σημειώνει ο ίδιος.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης για την ένταξη στο Μητρώο Απογραφέων έχουν όσοι είναι τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου ή εξαταξίου γυμνασίου, ηλικίας 18 έως 67 ετών (έτη γέννησης από 1954 έως 2003). Μάλιστα, οι απογραφείς μπορεί να είναι ιδιώτες, ή υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ελεγχόμενων από το Δημόσιο, ΟΤΑ, Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Εξαιρούνται βέβαια υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και όσοι θα υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου. «Απογραφείς μπορεί να γίνουν και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, και μάλιστα χωρίς να αλλάξει το status τους στο Μητρώο Ανέργων του Οργανισμού» διευκρινίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

 
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και και να κάνετε αιτήσεις μέσω του επίσημου site της ΕΛΣΤΑΤ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα