Κρήτη: Θεραπεία κόστους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για βρέφος 9 μηνών

Κρήτη: Θεραπεία κόστους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για βρέφος 9 μηνών

Ένα βρεφάκι με νωτιαία μυική ατροφία, ένα σπάνιο νόσημα και ένα φάρμακο που μπορεί να σώσει τη ζωή του ήταν ο στόχος που θέσαμε πριν από δύο εβδομάδες εδώ στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης σε συνεργασία με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Ενημερώθηκα αμεσα από τον γιατρό μας, τον παιδονευρολόγο,  για το περιστατικό και κινήσαμε τις διαδικασίες γιατί γνωρίζετε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η πρώιμη διάγνωση και η έγκαιρη λήψη της θεραπευτικής αγωγής είναι σωτήρια

Με νωτιαία μυική ατροφία διαγνώστηκε βρέφος εννέα μηνών στην Κρήτη με αποτέλεσμα να απαιτηθεί θεραπευτική αγωγή κόστους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Η άμεση κινητοποίηση οδήγησε στη σωτήρια χορήγηση του σκευάσματος στο παιδάκι που μάλιστα στις 4 Σεπτεμβρίου έλαβε εξιτήριο.

 Για την θεραπεία κόστους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για βρέφος 9 μηνών μίλησε η διοικήτρια 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

«Κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός. Συννενοήθηκα με τον κύριο Κικίλια και τον κύριο Κοντοζαμάνη πήραμε αμέσως την απόφαση να εγκριθεί το σκεύασμα και πολύ γρήγορα ήρθε στην Κρήτη, χορηγήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου στο βρεφάκι και το βρέφος την επόμενη πήρε εξιτήριο», συμπλήρωσε.