Δολοφονία στη Δάφνη: Στους γονείς της 31χρονης το παιδί

Δολοφονία στη Δάφνη: Στους γονείς της 31χρονης το παιδί

Με απόφαση της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών (481/2021) η προσωρινή  επιμέλεια του παιδιού της άτυχης 32χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στη Δάφνη στις 30 Ιουλίου ανατέθηκε στους γονείς του θύματος

Ο 40χρονος μετά το έγκλημα, πήγε μόνος του  στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε ότι σκότωσε τη σύζυγό του

Ο άνδρας συνελήφθη, στις 30 Ιουλίου 2021 καθώς ομολόγησε πως το πρωί της ίδιας μέρας σκότωσε τη σύζυγο και μητέρα του ανήλικου.

Το παιδί από την ημέρα του εγκλήματος και μετά διέμενε με τους γονείς της μητέρας του.

Συνυπολογίζοντας και τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, η εισαγγελέας ανηλίκων Αθηνών έκρινε πως «…οι μητρικοί παππούδες μπορούν να μεγαλώσουν τον ανήλικο και να τον υποστηρίξουν σε όλα τα στάδια της ζωής του, όπως εξάλλου έκαναν και μέχρι σήμερα, καθώς το περιβάλλον που το προσφέρουν εμπνέει εμπιστοσύνη και θα λειτουργήσει θετικά προς την ανάπτυξη του παιδιού και έχουν διάθεση συνεργασίας με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου».

Επιπλέον, διαπίστωσε την αδυναμία του πατέρα, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος, να ανταποκριθεί στην άσκηση του ρόλο του.

Μετά την έκδοση της εισαγγελικής διάταξης, οι παππούδες του αγοριού, εντός 30 ήμερων θα πρέπει να απευθυνθούν στα αρμόδια αστικά δικαστήρια, προκειμένου να υποβάλουν αίτημα για την ανάθεση της οριστικής επιμέλειας του παιδιού.

Σε δήλωσή του για την εισαγγελική διάταξη, ο δικηγόρος της οικογένειας της 31χρόνης, Γιάννης Γλύκας, τόνισε πως «η δύσκολη προσπάθεια επαναφοράς σε κάποια μορφή κανονικότητας… βρήκε σύμμαχο την ορθή Διάταξη της κας Εισαγγελέως για ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του ανηλίκου τέκνου της εκλιπούσης, στους γονείς της».