Εισαγγελική έρευνα για τους μαϊμού εμβολιασμούς στην Καρδίτσα. Παρέμβαση Πλεύρη

Εισαγγελική έρευνα για τους μαϊμού εμβολιασμούς στην Καρδίτσα. Παρέμβαση Πλεύρη

Φως στα όσα έγιναν στο κέντρο Υγείας Παλαμά, με δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς καλείται να ρίξει η εισαγγελική έρευνα. Όλα ξεκίνησαν από μία υπάλληλο, η οποία φέρεται ότι βεβαίωνε στο σύστημα ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.
Το διαπίστωσαν οι υπεύθυνοι σε τακτικό έλεγχο, καθώς από τα σχετικά έγγραφα έλειπε η σφραγίδα του γιατρού.

Η υπάλληλος έμπαινε τα βράδια στο σύστημα με τους κωδικούς γιατρού του κέντρου. Οι αρχές εξετάζουν και το ρόλο νοσηλεύτριας.

Μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί 44 «μαϊμού» εμβολιασμοί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Η πλειονότητα των εικονικά εμβολιασμένων μένουν μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί εξ αυτών διαμένουν στον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

Οι αρχές εκτιμούν οι εικονικοί εμβολισμοί αφορούν σε αντιεμβολιαστές, οι οποίοι ήθελαν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση είτε στην εργασία τους είτε σε άλλους χώρους.

Την ίδια στιγμή σοκάρουν οι καταγγελίες γιατρών για ψευδώς θετικά rapid τεστ που ζητούν πολίτες προκειμένου να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης και να αποφύγουν τον εμβολιασμό.

Πλεύρης – Καμία ανοχή σε εικονικούς εμβολιασμούς
Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πάντως πως τους υγειονομικούς που κατάφεραν να έχουν στα χέρια τους εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης τους περιμένει απόλυση.

«Καμιά ανοχή σε τέτοια περιστατικά» είναι το μήνυμα του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, με φόντο το σκάνδαλο στην Καρδίτσα, όπου υπάλληλος του Κέντρου Υγείας βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στην covid-19, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Μάλιστα, τονίζει πως επικοινώνησε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησε να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πλεύρη

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα