Γεμίζουν επικίνδυνα οι ΜΕΘ - Ανεμβολίαστο το 90% των διασωληνωμένων

Γεμίζουν επικίνδυνα οι ΜΕΘ - Ανεμβολίαστο το 90% των διασωληνωμένων

Mεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός της διαρκούς αύξησης των εισαγωγών νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία, καθώς επίσης και όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Βάσει των επίσημων σημερινών στοιχείων που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, από τους 381 διασωληνωμένους, το 90,03% είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και μόλις το 9,97% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

 Υπενθυμίζεται ότι κατά το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα Covid-19 ανέρχονται σε 1.291, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Κατά το ίδιο διάστημα, σημειώθηκαν 43 θάνατοι.  

Συγκεκριμένα από τα συνολικά 1.291 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφονται 254 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 115.

Την ίδια ώρα, μεγάλες διαστάσεις παίρνει και το «κίνημα» των αρνητών της διασωλήνωσης, καθώς μετά τους αρνητές του ιού και τους αρνητές των εμβολίων, πλέον υπάρχουν και οι αρνητές της διασωλήνωσης, είτε από την πλευρά των ίδιων των νοσηλευομένων είτε από την πλευρά των συγγενών τους. 

Κρίσιμος ο Σεπτέμβριος

Παράλληλα, κρίσιμος για την πορεία της πανδημίας στη χώρα αναμένεται να είναι ο Σεπτέμβριος. 

Η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στον ρυθμό αύξησης των εμβολιασμών, στο εύρος των αντοχών του ΕΣΥ αλλά και στο άνοιγμα των σχολείων και των ΑΕΙ, καθώς το νέο πλαίσιο βασίζεται στο ότι οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει, ωστόσο, δεδομένου ότι δεν έχει δοκιμαστεί ενέχει τον κίνδυνο της απώλειας του ελέγχου της διασποράς.

Οι ειδικοί αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού προς τα τέλη του μήνα αλλά θεωρούν πως δεν θα απαιτηθούν μέτρα τύπου lockdown.

Την κατάσταση δυσχεραίνουν και οι απώλειες θέσεων στα νοσοκομεία λόγω της αναστολής εργασίας όσων αρνούνται να εμβολιαστούν αλλά και το γεγονός ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Όπως δήλωσε στο Mega o γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρατηρείται μία κάμψη ενώ το ποσοστό εμβολιασμού είναι χαμηλότερο από ό,τι σε κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 58,5% του συνολικού πληθυσμού στον εμβολιασμό. Επίσης έχουμε ένα 70% στις ηλικίες άνω των 30 που έχει εμβολιαστεί. Χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς, βρισκόμαστε σε μία κάμψη, είμαστε λίγο πιο πίσω από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ενθαρρυντικό ότι βλέπουμε να κλείνονται ραντεβού, περίπου κάθε 4 ημέρες προσθέτουμε 1%, αλλά χρειάζονται σίγουρα περισσότερα», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα