Τρομάζουν οι αρνητές διασωλήνωσης. Απειλούν γιατρούς

Τρομάζουν οι αρνητές διασωλήνωσης. Απειλούν γιατρούς

Τραγικές διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά άρνησης διασωλήνωσης από τους ίδιους τους ασθενείς ή τους συγγενείς τους. Μετά το θάνατο της 54χρονης, που διασωληνώθηκε με εντολή εισαγγελέα, ένα νέο περιστατικό σημειώθηκε χθες (03/09) στον Ευαγγελισμό.
Πρόκειται για μια 75χρονη νεφροπαθή που νοσηλεύεται με κορoνοϊό στον Ευαγγελισμό. Όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τους συγγενείς ότι σε περίπτωση επιδείνωσης της υγείας θα προχωρήσουν σε διασωλήνωση εκείνοι αντέδρασαν.

Η κόρης της έσπευσε στο νοσοκομείο και υπέγραψε έγγραφο όπου απαγορεύει τη διασωλήνωση της μητέρας της. Αν τελικά χρειαστεί οι γιατροί θα πρέπει και πάλι να καλέσουν τον εισαγγελέα.

Πέρα από κάθε λογική οι αρνητές του εμβολιασμού δεν υποχωρούν ακόμη και μπροστά στον κίνδυνο του θανάτου.

Οι αναρτήσεις της 54χρονης που δεν δεχόταν να διασωληνωθεί για να σωθεί και τελικά κατέληξε έχουν προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.

«Βοήθεια. Με διασωληνώνουν ενάντια στη θέληση μου.Ευαγγελισμός δωμάτιο 660. Ενημερώστε όποιον μπορεί να με βοηθήσει.»

Ομάδες αρνητών μάλιστα εισβάλουν στα νοσοκομεία και εμποδίζουν τους γιατρούς να σώσουν τον ασθενή. Για αυτούς η άρνηση των πάντων είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

«Όταν κάποιος δηλώνει “Εγώ είμαι με τους ειδικούς” και κάνει το “μπόλι” (εμβόλιο) γι αυτόν τον λόγο, παρακαλώ πολύ να πάρει μερικές βαθιές ανάσες και να ρίξει πάνω του ένα κουβά με παγωμένο νερό.»

Πριν από μια εβδομάδα είχαν επιχειρήσει να μπλοκάρουν μεταφορά ασθενή και στο Θριάσιο. Πρόκειται για πολέμιους των εμβολίων ή ακόμη και αρνητών της πανδημίας.

Πέθανε ο ιεράς από τις Οινούσσες
Στο νοσοκομείο της Χίου, όπου νοσηλευόταν, κατέληξε ο ιερέας από τις Οινούσες. Ο πατήρ Νικόλαος ήταν αρνητής και δεν είχε εμβολιαστεί. Μάχη για τη ζωή της δίνει και η σύζυγός του, που νοσηλεύεται με κορωνοιο, σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας .

Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι
Παρά τη δεύτερη ευκαιρία που έδωσε ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αρκετοί είναι ακόμη οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Τραυματιοφορέας από το Αττικόν μίλησε στο MEGA για την απόφασή της να μην λάβει το εμβόλιο.

Περισσότερες από 6.000 πράξεις αναστολής έχουν εκδοθεί για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Πάντως όσοι αλλάξουν γνώμη θα επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους μόλις κάνουν το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα