Φωτιά στη Φθιώτιδας – Οριοθετήθηκε το μέτωπο της πυρκαγιάς

Φωτιά στη Φθιώτιδας – Οριοθετήθηκε το μέτωπο της πυρκαγιάς

Οριοθετήθηκε το μέτωπο από τη μεγάλη φωτιά στην Φθιώτιδα, που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (27/8), παρότι σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, λόγω της νύχτας. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στο χωριό Λογγίτσι, καθώςοι φλόγες είχαν φτάσει πολύ κοντά στον οικισμό.

Σύμφωνα με το lamiareport, στις 7:30’ ξεκίνησαν και οι τελευταίες ρίψεις από τα δύο αεροπλάνα και το ελικόπτερο που έφτασαν από Αγχίαλο και Τανάγρα αντίστοιχα και βοήθησαν πολύ τις επίγειες δυνάμεις να προσεγγίσουν τα μέτωπα και να οριοθετήσουν. Μαζί και τα pzl που επιχειρούν στο βορειότερο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Συνολικά επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα των δήμων Στυλίδας, Δομοκού και της Περιφέρειας Στερεάς.

Οι αρχές, αλλά και οι κάτοικοι στήνουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να μην επεκταθεί πάλί το πύρινο μέτωπο και αν είναι δυνατόν να μπορέσουν να το συγκρατήσουν εντελώς κατά την διάρκεια της νύχτας.

Η Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4:15’ το μεσημέρι της Παρασκευής (27/8) σε δασική έκταση στο Λογγίτσι Φθιώτιδας για τρίτη φορά μέσα στο μήνα.

Η δημοτική αρχή της Στυλίδας, μαζί με την Αστυνομία, προχωρούν τις διαδικασίες εκκένωσης του χωριού Λογγίτσι, στη Φθιώτιδα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν μέτωπα της φωτιάς προς το χωριό και απειλούν να το κυκλώσουν.

«Αυτή την ώρα τα μέτωπα που κινούνται προς το χωριό είναι σε απόσταση 800 μέτρων από τα πρώτα σπίτια. Κρίθηκε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε προληπτική εκκένωση του χωριού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναπτύσσουν συνέχεια μέτωπα τα οποία κινούνται όλα προς την κατεύθυνση του χωριού» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Καρακάντζας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύο μέτωπα, βόρεια του χωριού της Ανατολικής Φθιώτιδας, το ένα πλησίον δασικού δρόμου.

διαίτερα ισχυροί άνεμοι που στην ορεινή και δύσβατη περιοχή ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, δημιούργησαν ένα μέτωπο πάνω από 1.000 μέτρα, που γρήγορα πήρε ανατολική κατεύθυνση, αλλά και νότια.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ σηκώθηκαν αρχικά τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

 Από τα εναέρια μέσα δόθηκαν και τα πρώτα στοιχεία για τα μέτωπα της πυρκαγιάς, που λόγω του δυνατού ανέμου που άλλαξε κατεύθυνση απειλεί και το χωριό!

Αμέσως ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας έδωσε εντολή εκκένωσης του οικισμού.

Ρίψεις στο σημείο ανέλαβαν να κάνουν άλλα τρία αεροσκάφη (τα δυο Canadair) που σηκώθηκαν από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου.

Στο σημείο φτάνουν και υδροφόρες από Δομοκό και Στυλίδα, καθώς και ένα χωματουργικό να συνδράμει τους πυροσβέστες.

#Πυρκαγιά  σε δασική έκταση στο Λογγίτσι Φθιώτιδας, επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 27, 2021

lamiareport

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα