Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, λένε οι επιστήμονες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, λένε οι επιστήμονες

Το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, δεν μπορεί να αποκλειστεί όσο ανεβαίνουν τα κρούσματα δήλωσε σήμερα ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Αν η ατομική επιλογή συμβαδίσει με την κοινωνική υποχρέωση, δεν θα βρεθούμε σε κατάσταση που θα πρέπει να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Αν όμως οι αριθμοί των κρουσμάτων κοροναϊού φτάσουν σε σημείο που το Σύστημα Υγείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί εκ νέου, προφανώς θα τεθεί θέμα.

Οι μάσκες ξανάρχονται
Επαναφορά της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους προτείνουν οι ειδικοί για να καμφθεί το πανδημικό κύμα .

«Εάν το πανδημικό κύμα δεν σπάσει και μεταφερθεί στα αστικά κέντρα δεν αποκλείεται τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους με μεγάλο συνωστισμό να επιστρέψει η μάσκα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε και τα πρωτόκολλα, τι είδους μάσκα να φοράμε. Το στέλεχος Δέλτα είναι ικανότερο να μεταδοθεί σε λιγότερο χρόνο και σε μικρότερη ποσότητα».

Στις ΜΕΘ οι ανεμβολίαστοι ασθενείς
Και οι 33 άνθρωποι που υπέκυψαν χθες από τις επιπλοκές της νόσου ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, η συντριπτική πλειοψηφία όσων είναι στις ΜΕΘ και όσων νοσηλεύονται με κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι.

«Από το 95% στις μικρότερες ηλικίες μέχρι το 85% στις μεγαλύτερες ηλικίες τα ποσοστά των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι. Το 97% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Για αυτό προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί. Το εμβόλια μας προστατεύει πάνω από 95% από τη νοσηλεία και τη διασωλήνωση».

15 εμβολιασμένοι υπέργηροι που φιλοξενούνται σε δομή στο Ηρακλειο κόλλησαν κορωνοιο, δεν χρειάστηκε όμως να νοσηλευτούν.

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα