Φωτιά στην Ηλεία: Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στο χωριό Κλαδέος - Νέο μήνυμα του 112

Φωτιά στην Ηλεία: Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στο χωριό Κλαδέος - Νέο μήνυμα του 112

Κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της η φωτιά στην Ηλεία η οποία καίει ανεξέλεγκτη από χθες

 Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι στο χωριό Κλάδεος στην Ηλεία.

Περισσότερα από 100 άτομα είναι εγκλωβισμένα στο χωριό Κλάδεος στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με μαρτυρία τηλεθεάτριας του OPEN η οποία έχει τη μητέρα της στο χωριό.

Η κυρία Κανέλλα Φωτοπούλου είπε στο κανάλι πως στο χωριό υπάρχουν ηλικιωμένοι και μητέρες με παιδιά που δεν έχουν φύγει.

Σύμφωνα με το ilialive, στο χωριό βρίσκονται εκεί 150 άνθρωποι! Για την διαδικασία της εκκένωσης έχει ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας, έτσι ώστε να μην κινδυνέψει κανένας πολίτης.

Νέο μήνυμα του 112
Στο μεταξύ, συνεχίζουν να εκκενώνονται οικισμοί, ο ένας μετά τον άλλον, με τον πύρινο εφιάλτη να έχει κυκλώσει την Ηλεία!

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται σε Βασιλάκι, Υψηλό, Άσπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, Άνω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα Ηλείας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Βασιλάκι, Υψηλό, ‘Ασπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, ‘Ανω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα εκκενώστε τώρα προς Πανόπουλο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί και στην Αρχαία Ολυμπία, όπου μαίνεται από χθες η μεγάλη δασική πυρκαγιά, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές.

Στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας διακομίστηκαν δύο πολίτες που βοηθούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Ο ένας φέρει ελαφρά εγκαύματα και ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Νωρίτερα, στο ίδιο Κέντρο Υγείας διακομίστηκαν δύο πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.

Οι υγειονομικές δομές της περιοχής (Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, Νοσοκομείο Πύργου, Νοσοκομείο Αμαλιάδας και Κέντρο Υγείας Κρεστένων) και το ΕΚΑΒ έχουν τεθεί σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Φωτιές: Σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΣΥ

Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στη Βύλιζα
Εντωμεταξύ, σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις για την Βύλιζα Ηλείας.

Η φωτιά κινείται απειλητικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ilialive υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα, ενώ καίγονται σπίτια στο χωριό Πεύκες. Ταυτόχρονα, λίγο μετά τις 3 δόθηκε εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Φρίξα ή Κορτσά.

Εκκενώνονται ακόμη 8 κοινότητες - Μήνυμα από το 112

Πριν από λίγο η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε εντολή για την εκκένωση ακόμη οκτώ κοινοτήτων του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.

 Πρόκειται για τις κοινότητες Δηλίζα, Πεύκες, 'Ανω - Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμένα και Βίλλια, Ο κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν άμεσα και να κατευθυνθούν προς τα Άσπρα Σπίτια. Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Χελιδόνι.

Συνολικά έχει δοθεί εντολή για την προληπτική εκκένωση 19 κοινοτήτων της Ηλείας από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η φωτιά στην περιοχή Ηράκλεια, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Από χθες μέχρι και σήμερα το μεσημέρι έχουν εκκενωθεί προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και οι κοινότητες Δήλιζα, Πεύκες, 'Ανω - Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμμένα, Βίλλια, Χελιδόνι, Μιράκα, Πελόπιο, Πλάτανος, Καυκανιά, Ηράκλεια, Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέο.

Απίστευτη μαρτυρία κατοίκου - «Ήμασταν εγκλωβισμένοι για 1,5 ώρα»

«Πιθανότατα έχουν μείνει πίσω άνθρωποι, δεν μπορώ να γνωρίζω», είπε ο κ. Τζαβάρας

Εγκλωβισμένοι για περίπου μιάμιση ώρα έμειναν περίπου 20 άτομα εξαιτίας της φωτιάς στο χωριό Πεύκες στην Ηλεία. Όπως περιγράφει στο OPEN TV ο κάτοικος της περιοχής, Νίκος Τζαβάρας κινδύνευσαν κάτοικοι, ενώ οι φλόγες έκαιγαν τις γύρω αυλές.

 «Η φωτιά ερχόταν προς το μέρος μας με άγριες διαθέσεις. Με ιδιωτικά μέσα καταφέραμε και με την συνδρομή των αστυνομικών που ήρθαν στη συνέχεια καταφέραμε να ανοίξουμε τον δρόμο. Αυτοί που μείναμε πίσω είχαμε έτυχε και είχαμε υδροφόρες. Τα λεπτά περνούσαν απελπιστικά», περιέγραψε ο κ. Τζαβάρας.

«Στο χωριό έχουν καεί κάποιες αποθήκες και δεν μπορώ να γνωρίζω για σπίτια. Πιθανότατα έχουν μείνει πίσω και άνθρωποι, ο δρόμος από ένα σημείο και μετά ήταν ανοιχτός για να φύγει όποιος ήθελε, αλλά δε γνωρίζω», συμπλήρωσε.

Φωτιά στην Ηλεία: Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό - Τι λέει ο δήμαρχος Πύργου

Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό στη φωτιά στην Ηλεία, δήλωσε στο OPEN ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Όπως δήλωσε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του OPEN για τις φωτιές, ο κ. Αντωνακόπουλος, το άτομο εντοπίστηκε από συστήματα παρακολούθησης, άτομο με μηχανάκι, το οποίο όπου σταματούσε μετά από λίγο φούντωνε φωτιά. Αυτό το περιστατικό το έχουν δει και πολίτες αλλά υπάρχει καταγεγραμμένο και σε άλλα συστήματα.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο γεγονός των ταυτόχρονων εστιών.


 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα