Μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Ζήρια Αχαΐας. Εκκενώνονται οικισμοί. Κλειστή η γέφυρα στο Ρίο

Μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Ζήρια Αχαΐας. Εκκενώνονται οικισμοί. Κλειστή η γέφυρα στο Ρίο

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα, με την αστυνομία να διακόπτει την κυκλοφορία οχημάτων στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα, ενώ εκκένωθηκε κατασκήνωση. 

 
Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια.

Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη.


Εκκενώθηκαν χωριά

Εντολή για την προληπτική εκκένωση έδωσε η Πυροσβεστική, συγκεκριμένα σε Ζήρια, Άνω Ζήρια, και τα χωριά Λαμπίρι και Καμάρες.Επίσης, έκλεισαν για λόγους ασφαλείας η νέα και η παλαιά εθνική οδός, Πατρών - Κορίνθου

Η αστυνομία έχει απαγορεύσει τη διέλευση προς το Αίγιο, ενώ έχει κλείσει η παλαιά εθνικής οδός και η Ολυμπία οδός στο ύψος της Ζήριας.

 
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται πλέον από 49 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν και πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού 5 αεροπλάνα, ανάμεσά τους και το ρωσικό Beriev-200 καθώς και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το patrastimes, η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις καθώς υπάρχει κίνδυνος οι άνεμοι να την κατευθύνουν προς το χωριό. Όπως αναφέρει το thebest, η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση Άγιος Νικόλαος υπάρχει ηλικιωμένη γυναίκα που έχει εγκλωβιστεί και γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί από το σημείο. Επίσης, η αστυνομία κλείνει την παλαιά εθνική οδό και την Ολυμπία Οδό στο ύψος της Ζήριας.

Επίσης, από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρεπανο έως τα Σελιανιτικα.

Σε tweet της η πυροσβεστική αναφέρει: «#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις».

 
Να σημειωθεί ότι στην ίδια περίπου περιοχή είχε ξεσπάσει φωτιά ξανά πριν από μερικές ημέρες.

Σε ετοιμότητα νοσοκομεία
Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ζήριας

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα