Λαμία: Πρόλαβαν επικίνδυνη πυρκαγιά στην Παύλιανη

Λαμία: Πρόλαβαν επικίνδυνη πυρκαγιά στην Παύλιανη

Επικίνδυνη πυρκαγιά δίπλα σε ξυλουργική μονάδα, ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/7) στην όμορφη Κοινότητα Παύλιανης του Δήμου Λαμιέων. Από το πρώτο λεπτό, οι κάτοικοι με τα λάστιχα και στη συνέχεια τρία πυροσβεστικά οχήματα που έφτασαν γρήγορα στο σημείο επενέβησαν ώστε η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο λίγα λεπτά πριν τις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, πιθανότατα η πυρκαγιά ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Στην περιοχή πάντως επενέβη και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση της ζημιάς.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή τόσο ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη ΔΕ Παύλιανης Γιάννης Ζωγράφος με την Πρόεδρο της Κοινότητας Λέτα Κρέτσα, όσο και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων, Κώστας Ξεφλούδας που βρίσκεται μαζί με το προσωπικό σε επιφυλακή.

Γενικότερα όλος ο κρατικός μηχανισμός, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία, Αστυνομία, βρίσκεται σε μερική επιφυλακή λόγω των ακραίων θερμοκρασιών που επικρατούν και ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα