Παίζει ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων η χαλάρωση από τους εμβολιασμένους;

Παίζει ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων η χαλάρωση από τους εμβολιασμένους;

Έχουμε ξεπεράσει συνεπώς το 50% του συνολικού πληθυσμού της χώρας που έχει επιλέξει τον εμβολιασμό ως το βασικό όπλο αντιμετώπισης του ιού, ενώ το ποσοστό αυτό προσεγγίζει πλέον το 64% όταν αναφερόμαστε στον ενήλικο πληθυσμό ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η πρώτη γραμμή προστασίας απέναντι στον ιό είναι η πιστή τήρηση των μέτρων και η δεύτερη και πιο αποτελεσματική είναι ο εμβολιασμός.

« Γιατί ο εμβολιασμός του καθενός από εμάς, χτίζει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Μέχρι τότε, όμως, η εφαρμογή των μέτρων αποτελεί απαρέγκλιτη προϋπόθεση προστασίας του εαυτού μας αλλά και των γύρω μας. Συνεχίζουμε λοιπόν να προσέχουμε -φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις. Συνεχίζουμε να εμβολιαζόμαστε. Είμαστε μέρος αυτής της συλλογικής προσπάθειας για να κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στον ιό», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν η χαλάρωση και από τους εμβολιασμένους έχει παίξει ρόλο για την αύξηση των κρουσμάτων και τη διασπορά στην κοινότητα ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι κάθε χαλάρωση παίζει ρόλο. «Νομίζω η σύσταση του ECDC για μάσκες σε κλειστούς χώρους και για τους εμβολιασμένους το έχουν αποδείξει αυτό. Σε κάθε περίπτωση πέρα από το κομμάτι των εμβολιασμών με δεδομένη τη μετάλλαξη που κυριαρχεί νομίζω ότι και οι αποστάσεις και η μάσκα κυρίως παίζουν ρόλο στο να στεγανοποιήσουμε συρροές και το βασικότερο είναι να επιβραδύνουμε τη διασπορά του ιού. Ειδικά όταν αυτή είναι μέσα στην ίδια την κοινότητα», ενώ προσέθεσε ότι η τήρηση των μέτρων προστασίας αφορούν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ωστόσο όπως επισήμανε ειδικά για τους ανεμβολίαστους είναι στοίχημα ζωής.

«Οι εικόνες που βλέπετε εσείς που βλέπουμε εμείς που υπάρχουν εκεί έξω εμένα με λυπούν, διότι οι άνθρωποι αυτοί παίζουν με τη ζωή τους και κάποιοι παίζουν και με τις ζωές των υπολοίπων, κι αυτό δεν ξέρω πόσο πραγματικά, ηθικά ή όχι είναι ανεκτό», κατέληξε.

https://www.newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα