Χαρδαλιάς για αντιεμβολιαστές: Παίζουν και με τις ζωές των άλλων

Χαρδαλιάς για αντιεμβολιαστές: Παίζουν και με τις ζωές των άλλων

Κάθε χαλάρωση παίζει ρόλο. Και νομίζω ότι η σύσταση των CDC για μάσκες σε κλειστούς χώρους και για τους εμβολιασμένους έρχεται να το αποδείξει αυτό, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

 «Σε κάθε περίπτωση, πέρα από το κομμάτι των εμβολιασμών, με δεδομένη την μετάλλαξη Δέλτα η οποία κυριαρχεί, νομίζω ότι και οι αποστάσεις αλλά κυρίως και η μάσκα παίζουν το ρόλο τους στο να μπορέσουμε να στεγανοποιήσουμε συρροές και το βασικότερο είναι να επιβραδύνουμε την διασπορά του ιού. Ειδικά όταν αυτή είναι μέσα στην ίδια την κοινότητα», πρόσθεσε ο ίδιος.

 Στο σημείο αυτό, η δημοσιογράφος έκανε διευκρινιστική ερώτηση, λέγοντας: «Σε όλους; Εμβολιασμένους και μη;».

«Εννοείται, σε κάθε περίπτωση. Ούτως ή άλλως για τους εμβολιασμένους, αλλά ειδικά για τους ανεμβολίαστους είναι στοίχημα ζωής για εκείνους. Δηλαδή πρέπει να το καταλάβουμε.

 Από ‘κει και πέρα, οι εικόνες που βλέπετε εσείς, οι εικόνες που βλέπουμε εμείς, οι εικόνες που υπάρχουν εκεί έξω (σ.σ. προφανώς εννοεί τις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών σε όλη τη χώρα), εμένα προσωπικά με λυπούν. Διότι οι άνθρωποι αυτοί παίζουν με τη ζωή τους. Και το βασικότερο δεν είναι ότι παίζουν με τη ζωή τους. Κάποιοι παίζουν με τις ζωές και των υπολοίπων. Κι αυτό δεν ξέρω πόσο πραγματικά ηθικά ή όχι είναι ανεκτό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα