LIVE - Η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας

LIVE - Η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας

Δείτε σε απευθείας μετάδοση την ενημέρωση για τις εξελίξεις με την πανδημία στη χώρα μας.

Η ενημέρωση θα γίνει από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. 

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Οι ειδικοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για εκρηκτικούς αριθμούς κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο. Ίος, Πάρος, Μύκονος, Τήνος, Ρόδος, Ζάκυνθος είναι πολύ κοντά σε lockdown, ενώ σταθερά υψηλό είναι το ιικό φορτίο στην Κρήτη.

Χάρτες ECDC: Κοκκίνησε η Ελλάδα – Ανησυχία για τα νησιά

«2.696 νέα κρούσματα σήμερα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ», όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, με τον ΕΟΔΥ πάντως να μην έχει ανακοινώσει ακόμη επισήμως τα στοιχεία.

Η κυρία Παπαευαγγέλου είπε επίσης αναφορικά με την γεωγραφική κατανομή πως από τα 2.696 νέα κρούσματα, τα 905 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 304 στην Θεσσαλονίκη, τα 120 στο Ηράκλειο και τα 108 στα Χανιά.

 «Η διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας δεν είναι τιμωρητικό μέτρο» είπε και τους κάλεσε να συνεχίσουν να κάνουν self-tests.

Η ίδια επισήμανε ότι αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες, μολονότι η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων παραμένει στα 25 έτη. Ο αριθμός των νέων νοσηλειών εμφανίζεται μια σταθεροποίηση και στην εβδομάδα που μας πέρασε σημείωσε αύξηση κατά 28%.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 1.344, ενώ ένας στους δύο είναι κάτω των 54 ετών. «Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι ανεμβολίαστοι όσοι νοσούν το τελευταίο διάστημα», είπε.

Όσον αφορά στην πηγή της διασποράς των κρουσμάτων, τόνισε ότι γίνεται κυρίως ενδοοικογενειακά, ενώ τα εισαγόμενα κρούσματα από τον τουρισμό είναι κάτω του 1%.

«Το όφελος του εμβολιασμού γίνεται ξεκάθαρο», τόνισε, δίνοντας συγκριτικά στοιχεία.

«Ο εμβολιασμός των ενηλίκων είναι το πιο δυνατό όπλο», τόνισε για να προσθέσει: «Η Μετάλλαξη Δέλτα είναι εδώ, έχει επικρατήσει».

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα