Σε ύφεση η φωτιά στην Πάτρα - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Σε ύφεση η φωτιά στην Πάτρα - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Σε ύφεση βρίσκεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, στην Πάτρα.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ το έργο τους συνδράμουν υδροφόρα οχήματα του δήμου Πατρέων.

Να σημειωθεί ότι προηγουμένως η Πυροσβεστική έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση κατοικιών και επιχειρήσεων που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας
Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας ζήτησε να τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Προφήτης Ηλίας της Πάτρας. Το νοσοκομείο δεν εφημερεύει σήμερα, αλλά γειτνιάζει με την περιοχή, όπου μαίνεται η φωτιά κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από την 6η ΥΠΕ, «ο Γιάννης Καρβέλης, από την πρώτη στιγμή, επικοινώνησε με το υπουργείο Υγείας, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τις αστυνομικές αρχές», στο πλαίσιο της συνεργασίας όλων των υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.


   
 
  

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα