Εμβολιάστηκε γιαγιά 100 ετών στο Ηράκλειο – Ο συγκλονιστικός διάλογος με τον γιατρό

Εμβολιάστηκε γιαγιά 100 ετών στο Ηράκλειο – Ο συγκλονιστικός διάλογος με τον γιατρό

Το όνομά της είναι Χρυσούλα Μανούσου. Είναι 100 ετών, μένει στο Ηράκλειο Κρήτης και έστειλε το πιο δυνατό μήνυμα για τον εμβολιασμό, καθώς το πρωί της Τετάρτης έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

 Η κα. Σταυρούλα παρά την ηλικία της έχει ακόμα τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετείται και διαθέτει πλήρη διαύγεια πνεύματος. Στο εμβολιαστικό κέντρο του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο πήγε με τον εγγονό της, ο οποίος όταν έδωσε τα στοιχεία της στον γιατρό, εκείνος του απάντησε «έχετε κάνει λάθος. Εδώ αναφέρει ότι είναι γεννηθείς το 1921". Δεν υπήρχε, όμως λάθος. Τα στοιχεία ήταν σωστά, με τον γιατρό και τη νοσηλεύτρια να εκφράζουν τον θαυμασμό τους και να προθυμοποιούνται να πάνε στο Ι.Χ., όπου περίμενε η γιαγιά για να την εμβολιάσουν. «Γιαγιά φοβάσαι μήπως κολλήσεις κορονοϊό και πεθάνεις;» τη ρώτησαν με την απάντηση της κας. Σταυρούλας να είναι αποστομωτική: «Δεν φοβάμαι τον θάνατο, μάλλον αυτός με φοβάται. Απλά θέλω όπως έζησα όλη μου την ζωή με παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα γύρω μου, έτσι και να πεθάνω και όχι σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου ολομόναχη!».'

Η κα. Μανούσου έχει 3 εγγόνια 3 δισέγγονα και ένα τρισέγγονο. Όπως μάλιστα αναφέρει ο εγγονός της Κώστας Κουναλάκης, βλέπει τηλεόραση και διαβάζει χωρίς γυαλιά, ενώ δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Η αιωνόβια Ηρακλειώτισσα έτρωγε και τρώει τα πάντα, όμως δεν κάπνιζε και δεν έπινε.

 Πηγή πληροφοριών: cretapost.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα