Μάλια: Κινδύνευσε πατέρας με τα δύο ανήλικα παιδιά του

Μάλια: Κινδύνευσε πατέρας με τα δύο ανήλικα παιδιά του

Χάρη στην άμεση επέμβαση ενός ναυαγοσώστη σώθηκαν από τα θαλάσσια κύματα ένας πατέρας και τα δύο ανήλικα κοριτσάκια του στη θάλασσα στην περιοχή των Μαλίων.

 Ο πατέρας με τα δύο κορίτσια μπήκαν στην θάλασσα αψηφώντας τις υποδείξεις του ναυαγωσώστη. 

Οι δυνατοί άνεμοι τους παρέσυραν και ενώ ο πατέρας κατάφερε να κρατηθεί από κάτι σχοινιά τα μικρά παιδιά πάλευαν με κύματα.

Ο ναυαγοσώστης έτρεξε και κατάφερε να τα πλησιάσει και να τα βγάλει στην ακτή. Τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ενημερώθηκε το λιμενικό σώμα.

Η ανακοίνωση από την «Ωκεανίς Ναυαγοσωστική Σχολή Κρήτης»:

«Ήταν λίγο μετά τις 14:00 όταν ένας πατέρας με δυο κοριτσάκια πήραν τα φουσκωτά σωσίβια τους και μπήκαν μέσα στην παραλία των Μαλιων.

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή (4-5 μποφόρ) παρέσυραν την τριμελή οικογένεια που «έπεσε» πάνω στα σχοινιά των watersports όπου κατάφερε να κρατηθεί ο πατέρας , όχι όμως και τα δυο ανήλικα κορίτσια τα οποία αναποδογύρισαν από τα φουσκωτά και άρχισαν να πίνουν νερό και να παλεύουν με τα κύματα.

Στο σημείο έπεσε άμεσα ο ναυαγοσώστης μας ο οποίος είδε όλη την εικόνα να διαδραματίζεται και σφύριζε εξ’ αρχής στους τουρίστες πριν απομακρυνθούν, αλλά τον αγνόησαν, ο ίδιος κατάφερε να πλησιάσει πρώτα τα δυο ανήλικα τουριστάκια και να τα τραβήξει έξω συνεχίζοντας την διάσωση με τον πατέρα τους. Άπαντες βγήκαν ασφαλής στην ακτή όπου τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά αρνήθηκαν να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο, ενημερώνοντας τον ναυαγοσώστη μας ότι θα μεταβούν αν νιώσουν κάποια αδιαθεσία στην συνέχεια.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το λιμενικό σώμα».