Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση με μετεωρολογικό μπαλόνι που έπεσε στη θάλασσα

Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση με μετεωρολογικό μπαλόνι που έπεσε στη θάλασσα

Μια αναφορά για ιπτάμενο αντικείμενο που έπεσε στη θάλασσα προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.
Λίγο μετά τις 21:30 το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης δέχτηκε τηλεφώνημα από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι είδε ένα αντικείμενο που μοιάζει με αερόστατο να πέφτει στη θάλασσα. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Αγία Τριάδα του Δήμου Θερμαϊκού.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, η Αστυνομία ενημέρωσε το Λιμενικό και άμεσα δόθηκε εντολή να πλεύσει προς την περιοχή περιπολικό σκάφος. Ανοιχτά της Αγίας Τριάδας έπλευσε και ένα σκάφος της εθελοντικής ομάδας Ο.Φ.Κ.Α.Θ. Τα σκάφη δεν εντόπισαν το παραμικρό.

 Λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ότι το αντικείμενο που έπεσε στη θάλασσα ήταν ένα μπαλόνι μετεωρολογίας (συλλέκτης μετεωρολογικών δεδομένων).

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης επικοινώνησε με το Γραφείο Παρατηρήσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που εδρεύει στον αερολιμένα Μακεδονία. Οι μετεωρολόγοι επιβεβαίωσαν ότι το μπαλόνι που έπεσε στη θάλασσα ανήκει στην υπηρεσία τους.

thestival

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα