Κρήτη: Συγκλονίζει η υπόθεση κακοποίησης 18χρονου ΑμεΑ - Κατονόμασε άτομο που φέρεται να τον βίασε

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο πατέρας του 18χρονου με νοητική στέρηση, ο οποίος κατηγορείται ότι επί σειρά ετών τον κακοποιούσε σωματικά, λεκτικά και ψυχολογικά τον γιό του.

Η υπόθεση έχει πάρει νέα τροπή καθώς σε βάρος του 18χρονου φαίνεται να έχει ασκηθεί και σεξουαλική βία από έναν συγχωριανό του, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ίδιος στους αστυνομικούς και μάλιστα όταν βρισκόταν στην ηλικία των 14 ετών. Μάλιστα ο 18χρονος κατονόμασε το άτομο που φέρεται να τον βίασε και ο 66χρονος συνελήφθη χθες και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα το πρωί της Τετάρτης.

Τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις του σήμερα ο δικηγόρος του 18χρονου, Γιάννης Ντερμανάκης συγκλονίζουν. «Πρόκειται για μια τραγωδία που είμαι βέβαιος ότι όπως ήδη έχει προχωρήσει η υπόθεση θα επέλθει η κάθαρση» ανέφερε ο ίδιος ευχαριστώντας παράλληλα την Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων του δήμου Πλατανιά, το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής αλλά και το αρμόδιο γραφείο της Ασφάλειας Χανίων για τη συμβολή τους στην υπόθεση.

«Το παιδί ζούσε χρόνια δραματικά, απάνθρωπα και μόνο λίγοι από την τοπική κοινωνία είχαν αντιληφθεί και με όποιον τρόπο μπορούσαν, με πολλή ανθρωπιά, με πολλή ευγένεια, βοηθούσαν το παιδί να μπορέσει να επιβιώσει κυριολεκτικά γιατί είχε τεθεί πολλές φορές και η ίδια του η ζωή σε κίνδυνο. Κοιμόταν στην ύπαιθρο, στα χωράφια… πεινασμένο και κακοποιημένο πολύπλευρα», ανέφερε ο κ. Ντερμανάκης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός πως δεν υπάρχει μια δομή στα Χανιά όπου θα μπορούσε ο 18χρονος να φιλοξενηθεί. «Θα πρέπει η πολιτεία να δείξει ότι υπάρχει έστω η ελάχιστη κοινωνική πρόνοια, θα πρέπει να βοηθήσει ώστε το παιδί να βρεθεί προστατευόμενο στο υπόλοιπο της ζωής του γιατί η νοητική στέρηση και τα άλλα προβλήματα που έχει δεν του επιτρέπουν να μπορεί να επιβιώσει μόνο του ως άτομο», δήλωσε.

Αναφορικά με το αν η τοπική κοινωνία είχε αντιληφθεί όσα συνέβαιναν ο δικηγόρος του 18χρονου τόνισε πως «Υπήρξαν άνθρωποι στην τοπική κοινωνία που έβγαλαν από μέσα τους την ανθρωπιά και βοηθήσαν συνεχώς το παιδί, υπήρχαν όμως και άτομα τα οποία αδιαφορούσαν και έμεναν εντελώς ψυχρά απέναντι σε αυτό το απάνθρωπο γεγονός».

creta24

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα