Σε Σύρο και Τήνο ο τουρισμός πάει καλά! Τι γίνεται στην Μύκονο;

Σε Σύρο και Τήνο ο τουρισμός πάει καλά! Τι γίνεται στην Μύκονο;

Θετικά είναι τα μηνύματα από την τουριστική κίνηση στις Κυκλάδες.
Στους πιο δημοφιλείς κυκλαδίτικους προορισμούς όπως η Τήνος, η Σύρος και η Μύκονος, τα πράγματα πάνε πολύ καλά.

Ειδικότερα, στην Τήνο έχει πολύ κόσμο αυτή την περίοδο. «Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα στοιχεία. Υπάρχουν πολλές κρατήσεις και για τον Αύγουστο» σημείωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευγενία Αλοιμόνου.

Το ίδιο ισχύει και στην Σύρο. Το νησί πάει εξαιρετικά. Καλύτερα από ότι θα περίμεναν και οι ίδιοι επιχειρηματίες. «Αισιόδοξη εικόνα, διανύουμε φανταστική χρονιά. Από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ξεκίνησε ο τουρισμός. Οι πληρότητες στην Ερμούπολη είναι 100%» υπογράμμισε ο Γιώργος Φώσκολος επιχειρηματίας στον τουριστικό κλάδο.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Φώσκολος, τα μέτρα στο νησί τηρούνται απαρέγκλιτα, τόσο από τους επιχειρηματίες όσο και από τους πολίτες.

Τι γίνεται στην Μύκονο

Το Lockdown μπήκε εξαιτίας μεμονωμένων περιπτώσεων στην Μύκονο εκτίμησε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

«Οι βίλες στη Μύκονο είναι συγκεκριμένες. Τις γνωρίζουν οι αρχές. Με μια πιο συστηματική παρακολούθηση μπορεί το φαινόμενο των κορωνοπάρτι να εκλείψει» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, υπάρχουν ρητές διατάξεις στις μισθώσεις ότι απαγορέυονται τα πάρτι στις βίλες. Αλλά αν επιβληθεί πρόστιμο, επιβαρύνει τον ενοικιαστή, όχι τον ιδιοκτήτη.

Εντούτοις, συνέχισε, «υπήρχαν ιδιοκτήτες που έδειχναν τρόπος στους μισθωτές πώς να διοργανώνουν τα πάρτι κρυφά και μοιράζονταν τα κέρδη».

«Πρέπει να τιμωρηθούν όσοι διοργανώνουν πάρτι στις βίλες. Αυτοί πλήττουν την εστίαση που τηρούν τα μέτρα στη Μύκονο. Αυτοί πλήττουν τον τουρισμό συνολικά» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα