Αλλαγές σε μεγάλους δρόμους της Αθήνας για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος

Αλλαγές σε μεγάλους δρόμους της Αθήνας για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος

Σε προσαρμογές στην κυκλοφορία σε δρόμους της Αθήνας προχωρά η Περιφέρεια Αττικής και η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας.

 
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφέρεια ήδη από τα μέσα της προηγούμενη εβδομάδας η επιστημονική ομάδα των συγκοινωνιολόγων του ολοκλήρωσε τις παρεμβάσεις της και τέθηκαν σε εφαρμογή νέες ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος γίνεται ήδη χαρτογράφηση των προβλημάτων που υπάρχουν σε οδικούς άξονες, όπως η Λεωφόρος Αθηνών, η Λεωφόρος Βασιλέως Κωσταντίνου, η Αμαλίας και άλλες βασικές κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την εφαρμογή των σχετικών παρεμβάσεων υπογράμμισε: «Προτεραιότητά μας είναι η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η μείωση του χρόνου διαδρομής σε κυκλοφοριακές συνθήκες κορεσμού. Προς την κατεύθυνση αυτή θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μειώσουμε τους χρόνους διαδρομής. Δυστυχώς, όπως διαπιστώνεται και από τα στατιστικά δεδομένα που καταγράφονται από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας, ο αριθμός των οχημάτων που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο της Αττικής είναι πολύ μεγαλύτερος από την κυκλοφοριακή ικανότητα του δικτύου. Με βάση αυτό το δεδομένο η επιστημονική μας ομάδα μελετά τα στοιχεία και διαμορφώνει ένα βελτιωμένο σύστημα που συμβάλει στη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών».

Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες των συγκοινωνιολόγων του Κέντρου Διαχείρισης έχει διαπιστωθεί, ότι μετά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας (lockdown), οι πολίτες φαίνεται να  προτιμούν περισσότερο τα ιδιωτικά μέσα μετακίνησης (Ι.Χ., ταξί, κ.α.) έναντι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (Λεωφορεία, Μετρό κλπ). 

https://www.newsit.gr