Μύκονος: Ένα βήμα πριν την άρση του lockdown – Τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις

Μύκονος: Ένα βήμα πριν την άρση του lockdown – Τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η νέα επιδημιολογική αξιολόγηση της κατάστασης στη Μύκονο μετά την επιβολή μίνι lockdown το περασμένο Σάββατο από την πολιτική προστασία, γεγονός που προκάλεσε την οργή των επιχειρηματιών του νησιού των Ανέμων, λόγω των επικείμενων ακυρώσεων αλλά και του πλεονάζοντος προσωπικού στα καταστήματα εστίασης.

Υπενθυμίζεται ότι έχει επιβληθεί απαγόρευση μουσικής στους χώρους διασκέδασης και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας 1 με 6 τη νύχτα, ενώ σύμφωνα με την πολιτική προστασία την προσεχή Δευτέρα 26 Ιουλίου θα γινόταν επανεξέταση των μέτρων για να αποφασιστεί η συνέχιση ή η διακοπή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι εφόσον δώσουν το «πράσινο φως» οι ειδικοί και σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική κατάσταση να επανέλθει σε κανονικότητα από την προσεχή Δευτέρα το δημοφιλές νησί και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ενώ ορισμένοι επιχειρηματίες ήδη δίνουν μπόνους στους εργαζόμενους που παραμένουν ανεμβολίαστοι προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Κυριακή, ο δήμος Μυκόνου κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις προς την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της κατάστασης:

Επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους με έμφαση στα σημεία όπου υπάρχει έντονος συγχρωτισμός, όπως π.χ. στη Χώρα.
Ανανέωση του Green Pass των επισκεπτών ανά 72 ώρες.

Ενθάρρυνση της απόφασης των επιχειρηματιών του νησιού για την παροχή bonus ύψους 150 ευρώ σε κάθε εργαζόμενό τους που θα εμβολιάζεται.

Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς έχει μιλήσει για σημαντική ζημία στις εξαιρετικές τουριστικές επιδόσεις της Μυκόνου το τελευταίο διάστημα επισημαίνοντας ότι το νησί βρισκόταν στο 90% της αντίστοιχης περιόδου του 2019, της χρονιάς που αποτελεί ορόσημο καθώς ήταν η τελευταία προ πανδημίας.

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα