Κορονοϊός: Πότε θα επανέρχονται τοπικά μέτρα στα μαγαζιά

Κορονοϊός: Πότε θα επανέρχονται τοπικά μέτρα στα μαγαζιά

Σύσκεψη αύριο πρωί στο Μαξίμου με τη μετάλλαξη Δ να ανησυχεί τους ειδικούς - Επιστροφή σε μέτρα απαγόρευσης σε ευρωπαϊκές χώρες λόγω της εξάπλωσης του νέου στελέχους
 
Η κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά την αυξητική τάση των κρουσμάτων και προβληματίζεται για τις συρροές που παρατηρούνται σε χώρους διασκέδασης. 

Αύριο 5/7  θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή της ΚΕΔΕ. 

Τρία είναι τα σημεία που φαίνεται να απασχολούν αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση.

Πρόκειται για κάποια αύξημενα κρούσματα σε νησιά, την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη αλλά και το γεγονός των μεγάλων συρροών σε κέντρα διασκέδασης που καταδεικνύει πως δεν τηρούνται τα μέτρα.

Κατά την σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12:30 στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας και με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

 
 Ειδικότερα θα συζητηθεί  η συνδρομή της αυτοδιοίκησης στην επιτάχυνση των εμβολιασμών αφενός με το να γίνει μια προσπάθεια για να πεισθεί ο κόσμος ως προς το το να κάνει το εμβόλιο, κι αφετέρου να επισημανθούν δυσπρόσιτες περιοχές προκειμένου να μεταβούν κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και να εμβολιάσουν τον πληθυσμό τους.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο θα βρεθεί και η επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής καθώς όπου κρίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα θα παίρνονται μέτρα σε τοπικό επίπεδο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με βάση τον χάρτη επικινδυνότητας που υπάρχει αυτή τη στιγμή, εάν μια περιοχή περάσει στο κόκκινο αυτομάτως σταματά η μουσική στα μαγαζιά και επιστρέφουμε σε όριο 4 ατόμων ανά τραπέζι.

Παράλληλα προκρίνεται η εντατικοποίηση των ελέγχων σε σημεία όπου θεωρείται ότι υπάρχει συνωστισμός, όπως κέντρα διασκέδασης και μπιτς μπαρ.

Τσάκρης: Προβληματίζει η μετάλλαξη "Δ" και οι χώροι διασκέδασης

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αθανάσιος Τσάκρης. Ο καθηγητής τόνισε ότι προβληματίζει τους ειδικούς η αύξηση των κρουσμάτων σε ευρωπαϊκές χώρες με την μετάλλαξη "Δ" να επικρατεί όπως και οι συρροές σε μαγαζιά διασκέδασης όπου μπορεί να υπάρξει υπερμετάδοση.

skai