Σύσταση για εμβολιασμό εφήβων 16-17 ετών και παιδιών με υποκείμενα νοσήματα

Σύσταση για εμβολιασμό εφήβων 16-17 ετών και παιδιών με υποκείμενα νοσήματα

Στη σύσταση για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 16 και 17 ετών, αλλά και των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών με υποκείμενα νοσήματα, προσανατολίζεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν πρόκειται να τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας, αλλά για σύσταση προς τους γονείς να εγκρίνουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, καθώς με βάση τα δεδομένα, τα εμβόλια κατά του κορoνοϊού είναι ασφαλή και προστατεύουν τα παιδιά. Εφόσον τελικά η Επιτροπή Εμβολιασμών ανάψει το πράσινο φως, η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού θα ανοίξει άμεσα.

Την εξέλιξη αυτή προανήγγειλε μιλώντας χθες Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο επίκουρος καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης, «Ίσως δούμε πρώτα τις ηλικίες που είναι πιο κοντά στις πανελλήνιες, ώστε να μην έχουν προβλήματα του χρόνου στην πρόοδό τους. Σε κάθε περίπτωση, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που βλέπουμε στις άλλες χώρες και την εξέλιξη της πανδημίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα