Καύσωνας: Χαμός στις παραλίες! Μικρή ανάσα τη Δευτέρα, στους 43 βαθμούς ξανά από Τρίτη

Το αδιαχώρητο επικρατεί στις παραλίες του Λεκανοπεδίου, όπου οι κάτοικοι της πρωτεύουσας έχουν σπεύσει αναζητώντας μια ανάσα δροσιάς από τον καύσωνα που έχει «γονατίσει» τις τελευταίες ημέρες την Αθήνα, όπως και τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

 Στο Καβούρι, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν καλύψει σχεδόν κάθε τετραγωνικό μέτρο της παραλίας.

Σύμφωνα με το meteo.gr, σήμερα (27.06.2021) οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ξεπέρασαν τοπικά τους 39-40 ⁰C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία παρουσίασε μικρή πτώση και δεν ξεπέρασε τους 36-37 ⁰C.

Μικρή ανάσα τη Δευτέρα, στους 43 βαθμούς ξανά από Τρίτη

Από αύριο Δευτέρα (28.06.2021), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να παραμένει ωστόσο σε υψηλά επίπεδα.

Στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και στις κεντροβόρειες περιοχές αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα δώσουν κάποιες τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή και όχι σημαντική πτώση.

Για την περιοχή της Αττικής αναμένονται, ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, η θερμοκρασία από 24-36 βαθμούς κελσίου, βοριάδες ως 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές. Στη Θεσσαλονίκη, επίσης λίγες αραιές νεφώσεις, η θερμοκρασία 24-36 βαθμοί κελσίου.

Ο καύσωνας με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζεται. Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι ακόμα πιο δύσκολες θερμοκρασιακά ημέρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα