Συναγερμός για την μετάλλαξη Δέλτα στην Κρήτη – ‘Εκτακτη σύσκεψη Τσιόδρα - Χαρδαλιά

Συναγερμός για την μετάλλαξη Δέλτα στην Κρήτη – ‘Εκτακτη σύσκεψη Τσιόδρα - Χαρδαλιά

Συναγερμός έχει σημάνει για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη.
Για τον λόγο αυτό συγκαλείται στις 15:30 έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα του Άκη Σκέρτσου, του Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη αλλά και δημάρχων.

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας αποκάλυψε ότι νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο. Το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

 «Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου ΔΕΛΤΑ και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο κύριος Αρκουμανέας τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί. «Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό. Διευκρίνισε πάντως ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη.

Πριν μερικές μέρες, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη μετάδοση του στελέχους Δέλτα του κοροναϊού στην Κρήτη, παρά το γεγονός ότι η γενικότερη εικόνα της πανδημίας στην Κρήτη είναι καλή, με γνώμονα ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Χανίων οδεύουν προς το «πράσινο».

Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως πρέπει να υπάρξει τεράστια προσοχή στην υποδοχή των τουριστών, καθώς, όπως ανέφερε, είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα φέρουν το στέλεχος Δέλτα.

Η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί τα μπάνια του λαού. Τα νεότερα στοιχεία

Ηλίας Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού μεταδίδεται πιο εύκολα στους ανεμβολίαστους