Παπαευαγγέλου: Τέλος τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους

Παπαευαγγέλου: Τέλος τα  self test για τους πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους

Στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία και τα νέα μέτρα μαζί με τον τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου

Παίρνοντας τον λόγο η κα Παπαευαγγέλου αφού αναφέρθηκε στα νέα κρούσματα είπε οτι η επιδημιολογική εικόνα είναι σαφής και ευχάριστη. Τόνισε ότι η ενδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στα 32 έτη. Λόγω των διακοπών είπε ότι εμφανίζονται κρούσματα σε πολύ νεαρές ηλικίες. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 1,3%. Η θετικότητα μάλιστα από τα τεστ που γίνονται μέσα από τις κινητές μονάδες η θετικότητα είναι κάτω του 1%. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στις 4.000, τόνισε η κα Παπαευαγγέλου και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις τουριστικές περιοχές. Οι νοσηλευόμενοι είναι 1.000 και ο μέσος όρος εισαγωγών είναι 58 ασθενείς ανά ημέρα. 

 
Η κα Παπαευεγγέλου πρόσθεσε ότι η ζωή μας επιστρέφει στην κανονικότητα.

Ανακοίνωσε ότι η επιτροπή δέχθηκε να εξαιρούνται από τα self test οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι. Επίσης η επιτροπή τόνισε εισηγήθηκε να μην γίνεται χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. Δεν πετάμε τις μάσκες, είπε καθώς η λογική μας δείχνει που παραμένει απαραίτητη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα