Βάλτε με να δουλέψω για να περνάει η ώρα μου - Στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού ο πιλότος

Σ’ ένα κελί, μαζί με άλλους τρεις κρατούμενους, , μακριά από τους βαρυποινίτες, ο κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πέρασε το πρώτο του βράδυ στον Κορυδαλλό.

 Προτεραιότητά του κι αυτό που ήδη έχει ζητήσει είναι να αρχίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, τα μεροκάματα στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε: «Βάλτε με να δουλέψω για να περνάει η ώρα μου».

Ο 33χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, πέρασε το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού στις 8 χθες βράδυ. Μεταφέρθηκε εκεί απευθείας από το γραφείο του ανακριτή, μόλις ολοκλήρωσε την πολύωρη απολογία του και κρίθηκε, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακιστέος.

Η μεταγωγή του κινηματογραφική, με τα θωρακισμένα, μαύρα αυτοκίνητα της ελληνικής αστυνομίας. Για τον δολοφόνο της Καρολάιν, η διαδρομή αυτή, ήταν και οι τελευταίες εικόνες από τον έξω κόσμο, μέσα από τα φιμέ τζάμια, πριν από τον εγκλεισμό του.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μόλις ολοκληρώθηκαν τα διαδικαστικά, μεταφέρθηκε απευθείας στο κελί του. Λένε πως ήταν ψυχρός και ανέκφραστος. Είχε κάνει τεστ κορωνοϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό και έτσι δεν χρειάστηκε να μπει για 14 ημέρες σε καραντίνα.

Το πρώτο βράδυ στη φυλακή, πέρασε ομαλά. Σε ένα χώρο 12 τετραγωνικών, με τέσσερα κρεβάτια τύπου κουκέτα. Δυο αριστερά και δυο δεξιά. Η τουαλέτα βρίσκεται μέσα στο κελί, ενώ και αυτό, όπως και όλα τα υπόλοιπα της πτέρυγας, έχει παράθυρο που βλέπει στο προαύλιο χώρο.

Μαζί του, οι τρεις ακόμα κρατούμενοι. Ο ένας, σωφρονιστικός υπάλληλος από τα Ιωάννινα, που εκτίει ποινή για ναρκωτικά, ο δεύτερος για λαθρεμπόριο και ο τρίτος, «νεοεισαχθής» κι αυτός στον Κορυδαλλό, επίσης για ναρκωτικά.

Το κελί του 33χρονου είναι κοντά σε αυτό, όπου κρατείται ο Μένιος Φουρθιώτης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie. Στην ίδια πτέρυγα βρίσκεται και ο Παναγιώτης Βλαστός. 

Όπως όλοι οι νέοι κρατούμενοι, έτσι και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, το πρωί, πέρασε από την καθιερωμένη συνέντευξη με τη διευθύντρια των φυλακών, προκειμένου εκείνη να σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για το πρόσωπό του και να του γνωστοποιήσει τους κανονισμούς. Στην διευθύντρια έκανε γνωστή τη πρόθεσή του να ξεκινήσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα, τα μεροκάματα. Για να έχει κάτι να απασχοληθεί, όπως είπε. Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε… ευχαριστημένος από τις συνθήκες στη πτέρυγα.

Παρ’ ότι η 6η πτέρυγα, είναι γνωστή και ως πτέρυγα των… VIP κρατουμένων, αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι εκτίουν εκεί την ποινή τους έχουν και διαφορετική, πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση από τους υπολοίπους. Η μοναδική διαφορά είναι ότι για την περίπτωση ενός καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου, όπως ο 33χρονος πιλότος, εκτιμάται ότι του παρέχει ασφάλεια ως προς την σωματική του ακεραιότητα.

Κατά τ’ άλλα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα των φυλακών, όπως και όλους τους κανόνες που θα ορίζουν πλέον τη ζωή του, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα