Γλυκά Νερά: Τι αναφέρει η δικογραφία. Το χρονικό της δολοφονίας και της οργάνωσης - Τι έκαψε τον πιλότο

Γλυκά Νερά: Τι αναφέρει η δικογραφία. Το χρονικό της δολοφονίας και της οργάνωσης  - Τι έκαψε τον πιλότο

Πως έφτασαν στη σύλληψη του πιλότου, πως ξεκίνησαν όλα, τι συνέβη, τι ερεύνησαν, οι αντιφάσεις, τα λάθη και τα σημεία κλειδιά που πρόδωσαν τον 32χρονο για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν.

Όσα περιλαμβάνονται στο 26 σελίδων διαβιβαστικό των  αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην δικογραφία

Οι αστυνομικοί ξεκινούν την καταγραφή των ερευνών από την ώρα που έγινε το τηλεφώνημα από τον 33χρονο πιλότο στην Άμεση Δράση για να ζητήσει βοήθεια ως θύμα κλοπής.

 Όπως αναφέρει η δικογραφία

«Στις 6: 15 στις 11.5.21 ο πιλότος επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης και κάλεσε σε βοήθεια. Από το ηχητικό απόσπασμα της κλήσης προέκυψε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει καθαρά, ωστόσο κατάφερε να αναφέρει τη διεύθυνση που βρίσκονταν. Οι αστυνομικοί πήγαν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του υπογείου το οποίο βγαλμένο. Μετά από έρευνα βρήκαν την Καρολάιν νεκρή στο δεύτερο όροφο.

Στο λαιμό του θύματος υπήρχε τυλιγμένο ένα ύφασμα, τα χέρια του ήταν δεμένα πισθάγκωνα, ενώ πάνω στη πλάτη του ήταν ακουμπισμένο το μωρό. Στο πάτωμα της σοφίτας δίπλα στο κρεβάτι βρίσκονταν ο πιλότος σε εμβρυακή στάση, τα χέρια του ήταν δεμένα μπροστά από το σώμα του και δεμένα με τα πόδια. Για δέσιμο είχε χρησιμοποιηθεί σπάγκος. Στο στόμα του υπήρχε τυλιγμένη καφέ κολλητική ταινία. Οι αστυνομικοί – σύμφωνα με το διαβιβαστικό – στη κουπαστή (μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου) βρήκαν κρεμασμένο ένα σκυλί με το λουρί του. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς ότι τρεις άνδρες μπήκαν να τους ληστέψουν, κ.λπ.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε μεταξύ της 4 και 5 τα ξημερώματα, ενώ συμπεραίνεται ότι δεν επήλθε ακαριαίως αλλά ήταν αγωνιώδης.» 

Η εξέταση των μαρτύρων που είχαν σχέση με την οικογένεια της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

 Σύμφωνα με τη δικογραφία

«εξεταζόμενη η μητέρα του θύματος κατέθεσε πως δεν είχαν πέσει στην αντίληψή της ιδιαίτερα προβλήματα στη σχέση της κόρης της με το σύζυγό της. Το Νοέμβριο του 20 το ζευγάρι απευθύνθηκε σε ειδικό για να διαχειριστεί την αποβολή και τις επιπλοκές της δεύτερης εγκυμοσύνης. Σταμάτησαν να επισκέπτονται την ειδικό το Φεβρουάριο του 21.»

 «γειτόνισσα με το ζευγάρι κατάθεσε ότι στις 4 και 20 τα ξημερώματα άκουσε από την οικεία του ζευγαριού κλάματα του σκύλου και βήματα από τη σκάλα της μεζονέτας. Ωστόσο όπως ανέφερε δεν της έκανε εντύπωση αυτό, δεν άκουσε ούτε φωνές, ουρλιαχτά ή γάβγισμα του σκύλου».

Οι κάμερες του σπιτιού

¨όπως αναφέρουν «από την έρευνα του οπτικού υλικού των καμερών γύρω από την περιοχή δεν προέκυψε κάποια ύποπτη κίνηση ή στάση αυτοκινήτου ή πεζού.

Για κάμερα ασφαλείας στο σπίτι στα Γλυκά Νερά:

Η τελευταία εγγραφή ήταν στις 12 και 26 τα ξημερώματα. Από το κινητό του θύματος βρέθηκαν τρεις αναζητήσεις στη πλατφόρμα booking όπου φέρεται ότι η Καρολάιν αναζητούσε ξενοδοχεία. Οι αναζητήσεις αυτές είναι μεταξύ 00:37 και 00:38. Επίσης εντοπίστηκαν 31 σημειώσεις το χρονικό από 15.11. 19 έως 2.11.20 από τις οποίες προκύπτουν προβλήματα και εντάσεις και σκέψεις του θύματος να εγκαταλείψει τον άνδρας της παίρνοντας μαζί και το παιδί τους. Στο μικροσκόπιο είναι το βιομετρικό ρολόι του θύματος, όπως και το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου όπου καταγράφονται βήματα στο διάστημα που φέρεται να ήταν δεμένος.»

Τα  κινητά του ζευγαριού και τα social media

«Μηνύματα: Στις 23:18 εμφανίζεται μήνυμα στο κινητό του πιλότου προέρχονται από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του θύματος που έγραφε «you stupid».

Στις 23 και 42 εμφανίζεται εισερχόμενο μήνυμα από το Facebook του θύματος στο Facebook του πιλότου με περιεχόμενο: «Το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου».

Σύμφωνα με την αστυνομία από το σύνολο προανακριτικού υλικού δεν έχουν προκύψει ενδείξεις παρουσίας άλλων προσώπων στον τόπο του εγκλήματος. Επίσης αναφέρεται ότι η περιγραφόμενη ληστεία παρουσιάζει χαρακτηριστικές ομοιότητες με τη ληστεία άλλου συναδέλφου του που είχε γίνει το 2018 στο Αλεποχώρι.

Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα - Μια μεγάλη συγνώμη. Η προανακριτική απολογία του πιλότου

Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ότι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της.

Ο 32χρονος πιλότος, στην προκαταρτική του απολογία, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στο να σκοτώσει την 20 σύζυγό του Καρολάιν αλλά και τα όσα έκανε μετά, τον σκύλο, που σκηνοθέτησε τη ληστεία, το δέσιμό του αλλά και τα όσα είπε και έκανε  μέχρι και την ημέρα που συνελήφθη και ομολόγησε 

«Μια μεγάλη συγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα. Ξέρω πως έχει πολύ μικρή αξία σε αυτούς που στερήθηκαν. Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται. Άλλαξε η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική. «όχι μη φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω». Και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει.
Τιναζόταν. Το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω την κούναγα. Μάταια. Τι θα γινόταν το παιδί μου; Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δε θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί.

Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ότι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της.»

Μετανιωμένος ο πιλότος

Μετανιωμένος και πως θέλει να τιμωρηθεί  για την αποτρόπαια πράξη του ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν που έχασε τόσο άδικα την ζωή της μπροστά στα ματάκια του μόλις 11 μηνών μωρού της 

Ο πιλότος φαίνεται  να υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι πάνω στον τσακωμό θόλωσε και σκότωσε την Καρολάιν, όμως, τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.Ασ» έδωσαν» τον πιλότο

«Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή σκέφτηκα το παιδί και τι θα γίνει αν πάω κι εγώ φυλακή και αποφάσισα να σκηνοθετήσω τη ληστεία. Το σκυλί, για να γίνω πιο πειστικός το κρέμασα από το λουρί του. Την κάρτα από την κάμερα την έβγαλα και την πέταξα στην τουαλέτα. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και μετά δέθηκα πρόχειρα μόνος μου. Είχα κάνει πρόβα πως θα δεθώ», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Το στοιχείο  που έκαψε τον πιλότο

Ενα στοιχείο «φωτιά» που αποκάλυψε στις Αρχές ότι ο πιλότος ψεύδεται για την υποτιθέμενη ληστεία, παρουσιάζει το MEGA.
Μετά από ηλεκτρονική ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ του κινητού της άτυχης μητέρας, ήρθε στην επιφάνεια ένα φωτογραφικό καρέ το οποίο παρουσιάζει τον 32χρονο αγκαλιά με το βρέφος στο σαλόνι, την ώρα που σύμφωνα με την κατάθεσή του, είχαν ήδη εισβάλλει στο σπίτι οι υποτιθέμενοι ληστές.

Το κινητό τηλέφωνο της Καρολάιν ήταν συνδεδεμένο με την κάμερα που διατηρούσε το ζευγάρι στο σαλόνι προκειμένου να μπορεί να παρακολουθεί το παιδί, μια λεπτομέρεια που ο 32χρονος φαίνεται να παρέλειψε και η οποία τελικά τον «έκαψε».

Σύμφωνα με την κρίση της Εισαγγελίας επρόκειτο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Γλυκά Νερά: Ήταν πολύ άνετος - Πέθανε; Οι αντιδράσεις του πιλότου που προβλημάτισαν τους αστυνομικούς

Γλυκά Νερά: Τα όσα μαρτύρησε η παρουσία του Μπάμπη στις κάμερες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν

Στον εισαγγελέα ανέκφραστος με αλεξίσφαιρο γιλέκο ο 32χρονος πιλότος - Απολογείται την Τρίτη

Με αλεξίσφαιρο γιλέκο και  συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο 32χρονος πιλότος που σκότωσε τη σύζυγό του , την 20χρονη Καρολάιν έφτασε στα δικαστήρια, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, την προσεχή Τρίτη. Ακολούθως αποχώρησε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και μέχρι την Τρίτη θα κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Το χρονικό της δολοφονίας και της οργάνωσης 

Στις 00:35, η κάμερα στο σαλόνι της μεζονέτας καταγράφει το τελευταίο πλάνο.

Ο 32χρονος φαίνεται να κάθεται στον καναπέ αγκαλιά με την 11 μηνών Λυδία και πληκτρολογεί νευρικά στο κινητό. Ανταλλάσσουν μηνύματα με την Καρολάιν που βρίσκεται στη σοφίτα, ιδιαίτερα αιχμηρά και σκληρά. 

Στη 1:20 ο πιλότος βγάζει την κάρτα μνήμης από το καταγραφικό και πέφτει μαύρο.

Αποφασισμένος να κάνει κακό στην Καρολάιν

 Για περίπου δύο ώρες και 40 λεπτά το ζευγάρι φαίνεται από τα μηνύματα που αντάλλασσαν ότι τσακωνόταν άγρια.

04.00 Ο 33χρονος ανεβαίνει στη σοφίτα. Όπως είπε στους αστυνομικούς, ξαπλώνει δίπλα στη γυναίκα του και βάζει ανάμεσά τους το μωρό. Η Κάρολαιν ξυπνάει και του ζητάει να φύγει από το κρεβάτι και εκείνη τη στιγμή, όπως είπε στους αστυνομικούς, θόλωσε.

Η Καρολάιν ήταν ξαπλωμένη μπρούμυτα, ανέβηκε πάνω της, την έπιασε από τον λαιμό και την έπνιξε. "Για 5 λεπτά ένιωθα τον πνιγμό της Καρολάιν καθώς είχα περάσει τα χέρια μου στον λαιμό της» φέρεται να υποστήριξε.

Της πέρασε μια μπλούζα στον λαιμό, της έβαλε ένα ρούχο στο στόμα να φαίνεται πως είναι ληστεία, ενώ της έδεσε τα χέρια πισθάγκωνα με τη μπλούζα.

Στις 4:01 το smartwatch της κοπέλας δείχνει έντονη παλμική διέγερση.

Από εκείνη τη στιγμή και για δέκα ολόκληρα λεπτά, της έκλεινε το στόμα και τη μύτη και εκείνη σπαρταρούσε μέχρι τελικά να ξεψυχήσει.

 Η ώρα που σταμάτησε η καρδιά της Καρολάιν να χτυπά, είναι σύμφωνα με το smartwatch στις 4:11 τα ξημερώματα.

Στη συνέχεια ο 33χρονος κατέβηκε στο σαλόνι και έπνιξε τον σκύλο με το λουρί, τον κρέμασε στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας.

6.16 Ο 33χρονος τηλεφωνεί στην άμεση δράση. Μέχρι τότε δεν είχε δεθεί, όπως είχε πει αρχικά στις καταθέσεις του, απλά είχε κολλήσει μια μονωτική ταινία στο στόμα, ώστε να δυσκολεύεται να μιλήσει.

Όταν πήγαν στο σημείο οι πρώτοι αστυνομικοί, τον βρήκαν πρόχειρα δεμένο, όπως ανέφεραν. Δεν μπορούσε να τον είχε δέσει έτσι ένας κακοποιός, γι' αυτό και βρέθηκε ένα μόνο αποτύπωμα στη μονωτική ταινία.

6.20 Ήρθαν οι πρώτοι αστυνομικοί και τους περιέγραψε όλο αυτό το σκηνικό που είχε φανταστεί και είχε σκηνοθετήσει, με βάση τη ληστεία που είχε σημειωθεί σε βάρος του εκπαιδευτή του στο Αλεποχώρι, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί.

 Τα λάθη 

-Η εφαρμογή στο κινητό του που μετρούσε τα βήματά του και έδειξε την υψομετρική διαφορά στην κίνησή του. Έτσι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τις ώρες που έλεγε ότι ήταν ακινητοποιημένος, φαινόταν ότι ανεβοκατέβαινε στο σπίτι, από το υπόγειο μέχρι τη σοφίτα.

-Η εφαρμογή στο ρολόι της Καρολάιν που έδειξε την ώρα που άφησε την τελευταία της πνοή.

-Η ανακολουθία στον χρόνο που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης από το καταγραφικό των καμερών. Ο δράστης είπε ότι αυτό έγινε κατά την είσοδο των ληστών γύρω στις 5 παρά 10, Όπως διαπιστώθηκε ήταν γύρω στις 01.30 όταν ο ίδιος αφαίρεσε την κάρτα μνήμης, την έκοψε σε κομμάτια και όπως είπε στους αστυνομικούς την πέταξε στην τουαλέτα και τράβηξε το καζανάκι.

“Έπνιξα με τα χέρια μου τον σκύλο” – Πώς τσακώθηκε το ζευγάρι

Αποκλειστικές πληροφορίες για τα όσα υποστήριξε ο 32χρονος σύζυγος της Κάρολάιν – μετά την ομολογία του ότι σκότωσε ο ίδιος την 20χρονη κοπέλα –  στην αστυνομία αποκάλυψε η εκπομπή T-LIVE της Τατιάνας Στεφανίδου στον Alpha. Ο πιλότος αποκάλυψε τον τσακωμό τους με την άτυχη Καρολάιν αλλά και πως έπνιξε τον σκύλο τους…

Οι αστυνομικοί δεν του παρουσίασαν τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους. Τον ρώτησαν αν είχαν προβλήματα στη σχέση τους με τη γυναίκα του. “Σε μας μπορείς να μιλήσεις” του έλεγαν οι αστυνομικοί… Tους είπε πως η κοπέλα ήταν συναισθηματικά ασταθής. “5 μέρες ήταν καλά και 2 μέρες η συμπεριφορά της ήταν στο κόκκινο” είπε στους αστυνομικούς ο 32χρονος.  Ότι η κοπέλα ήταν αρκετά χειριστική. Υπήρχαν καυγάδες. Γι΄αυτό πηγαίναμε στον ψυχολόγο. Όταν παραδέχθηκε ότι την σκότωσε αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον τσακωμό τους… Ότι όταν το παιδί έπαιζε στο ισόγειο και εκείνος το σήκωσε λίγο άγαρμπα η Καρολάιν έγινε έξαλλη και του είπε:

“Πως σηκώνεις το μωρό έτσι; Τι πατέρας είσαι εσύ;¨” Τότε ξεκίνησε ο καυγάς που λίγο αργότερα τελείωσε. Μετά η Καρολάιν πήγε στον επάνω όροφο και κοιμήθηκε. Ο πιλότος πήρε το μωρό και πήγε στη σοφίτα. Το ακούμπησε δίπλα της και εκείνη ξύπνησε. “Γιατί με ξυπνάς;” του είπε η Καρολάιν εκνευρισμένη. “Πάρε το μωρό από εδώ γιατί με ξυπνάς;” Εκείνη τότε σύμφωνα με τη μαρτυρία του, σηκώθηκε από το κρεβάτι πήρε το μωρό και με μια βίαιη κίνηση το πέταξε στην κούνια. Εκείνος φοβήθηκε όπως είπε για το μωρό. Ότι θα του κάνει κακό η μητέρα του…. Την έσπρωξα στο κρεβάτι. Της έκλεισα μετά χέρια το στόμα και τη μύτη και της έβαλα και μια μπλούζα στο στόμα. “Νόμιζα ότι λιποθύμησε αλλά μετά κατάλαβα ότι είχε πεθάνει” είπε στους αστυνομικούς ο πιλότος.

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή του 32χρονου για όσα έκανε μετά τη δολοφονία της Καρολάιν για να σκηνοθετήσει το άλλοθι του ενώ σοκάρει και η περιγραφή για το πώς σκότωσε τον σκύλο της οικογένειας. “O ίδιος έπνιξα το σκυλί” είπε ο πιλότος στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες βγήκε έξω και έπνιξε το σκυλί και μετά μπήκε μέσα και το κρέμασε στην κουπαστή της σκάλας. “Το έπνιξα γιατί έπρεπε να γίνω πιστευτός σε σας” είπε… Μετά τους αποκάλυψε ότι έσπασε την κάμερα, πήρε την κάρτα sim και την πέταξε μάλλον στον υπόνομο, ή στην τουαλέτα του σπιτιού. Είπε επίσης πως δεν υπήρχαν ποτέ χρήματα μέσα στο σπίτι. 

Ήταν πολύ άνετος - Πέθανε; Οι αντιδράσεις του πιλότου που προβλημάτισαν τους αστυνομικούς

Οι περιγραφές τους προκαλούν αίσθηση και οι πρώτες εικόνες στη βίλα του εγκλήματος τους βάζουν σε σκέψεις. Το LIVE NEWS παρουσιάζει όλα όσα έγιναν τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν.

 
Ο πιλότος φώναζε βοήθεια και με το που τον έλυσαν σηκώθηκε πήγε πάνω από τη γυναίκα του για ένα δευτερόλεπτο δυο και πήρε το παιδί. Ρώτησε, «πέθανε;» του είπαν «πάει, τελείωσε» και δεν έκανε καμία αντίδραση. Δεν αντέδρασε καθόλου σε σημείο που νόμιζαν ότι δεν κατάλαβε πως το πάει τελείωσε, σημαίνει πως πέθανε. Καμία αντίδραση. Δεν τη σήκωσε καν. Τότε είπε στους αστυνομικούς με απόλυτη ψυχραιμία, «ρε παιδιά βάλαν το πιστόλι πάνω στο μωρό. Εγώ έμεινα ψύχραιμος γι αυτό δεν με σκότωσαν. Η γυναίκα μου δεν ήταν».

Ο πιλότος είναι ψύχραιμος και προσπαθεί να ακολουθήσει κατά γράμμα το σχέδιο που έχει στο μυαλό του. Οι εικόνες και οι περιγραφές του 32χρονου αρχίζουν να προκαλούν μια σειρά από εύλογα ερωτήματα.

 
«Έλεγαν οι αστυνομικοί: «πέθανε το σκυλί;», και απαντούσε εκείνος: «ναι, έχει πεθάνει το σκυλί». Ήταν πολύ άνετος».

Ο πιλότος περιγράφει μια άγρια ληστεία μετά φόνου. Μια μάχη με αδίστακτους ληστές που παρά το γεγονός ότι πήραν τα χρήματα που ζητούσαν, έμειναν για να σκοτώσουν. Όμως οι γείτονες του ζευγαριού, δηλώνουν πως δεν κατάλαβαν το παραμικρό. Ούτε ύποπτες κινήσεις αλλά ούτε και φωνές από τη βίλα του εγκλήματος.

 
Όταν η γειτόνισσα βγήκε έξω και μίλησε στους αστυνομικούς τούς είπε ότι κοιμόταν στη σοφίτα, ακριβώς δίπλα τους δηλαδή, και ότι άκουσε μόνο το σκυλί να κλαίει γύρω στις 4:20 και δεν έδωσε σημασία.

Όμως όταν τα έλεγε αυτά, κοίταξε στιγμιαία τον πιλότο που πέρασε και αμέσως έστρεψε το βλέμμα της αλλού, κοίταξε κάτω. Η γλώσσα του σώματος πάντα δείχνει τα σημάδια. Ίσως ήθελε να πει ότι άκουσε κάποια διαμάχη, αλλά δεν ήθελε μάλλον να μπλέξει τα πράγματα.

Αποκλείεται να πήγε το μυαλό της στο τι πραγματικά έχει γίνει. Κρύβει ότι τσακωνόντουσαν; Ότι άκουσε φωνές; Ότι δεν πήρε τηλέφωνο γιατί τους έχει ξανακούσει να τσακώνονται; Αυτό το «δεν άκουσα τίποτα» ήταν σαν να λέει ψέματα.

Οι αστυνομικοί αρχίζουν να ψάχνουν στο σπίτι και πάντα έχουν στο μυαλό τους, ερωτήματα που στην πορεία θα αποδειχθούν κλειδιά στην εξιχνίαση.

«Το μωρό δεν έκλαψε καθόλου μιάμιση ώρα; Είχε γίνει φασαρία, είχε γίνει σαματάς, έχουν παλέψει και δεν έχει ξεσηκώσει τον κόσμο το μωρό; Δηλαδή ακόμα και η ηρεμία του μωρού ήταν παράξενη. Ένα έντεκα μηνών μωρό θα κουνηθεί τόση ώρα, θα προσπαθήσει να βγει από την κούνια. Δεν ένιωσε κανένα κίνδυνο. Λογικά ήταν με τον πιλότο και το άφησε εκεί τελευταία στιγμή».

Ο πιλότος ξέρει πως δεν πρέπει να κάνει το παραμικρό λάθος στις περιγραφές του. Είναι προσεκτικός, δείχνει διαβασμένος και κάποιες φορές φροντίζει να φανεί συναισθηματικά φορτισμένος…

«Τον είδαν όλες οι Υπηρεσίες. Πήγε η Ασφάλεια της Παιανίας, ο διοικητής, το τμήμα ανθρωποκτονιών, το τμήμα διαρρηκτών… Όποιος πήγαινε να τον ρωτήσει τι είχε γίνει, σηκωνόταν και εξηγούσε τα πάντα σε όλους. Ένας άνθρωπος που μόλις είχε χάσει τη γυναίκα του. Δεν είπε ούτε μία στιγμή: «αφήστε με στον πόνο μου, έχουν σκοτώσει τη γυναίκα μου». Δεν έκλαψε μία φορά! Είχε μόνο ένα ξέσπασμα. Έλεγε: «γιατί τη σκότωσαν; Αφού τους είπα πού είναι τα λεφτά». Αλλά δεν έδειξε να έχει τρελαθεί από αυτό που βίωσε. Ήταν ψύχραιμος σε απόλυτο βαθμό. Σαν να μη συνέβη τίποτα. Ήρθαν οι γονείς του να πάρουν το παιδί, ρώτησε η μητέρα του τι έγινε και ο πατέρας του της είπε να μη μιλάει. Πήραν το μωρό και ήταν σαν να το έβγαζαν βόλτα».

Με το πέρασμα των ημερών οι πρώτοι αστυνομικοί που μπήκαν στη βίλα σκέφτονται ξανά και ξανά μήπως έκαναν λάθη εκείνα τα κρίσιμα λεπτά.

«Πάνω στον πανικό να τον λύσουν, μπορεί να είχε τις άκρες από τον σπάγγο στα χέρια του και να μην το είδαν. Τα χέρια και τα πόδια του ήταν πιο χαλαρά δεμένα, δεν ήταν όπως η ταινία στον λαιμό και στο στόμα. Τα χέρια ήταν δεμένα μπροστά, και όχι πίσω όπως είπε εκείνος. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε να καλέσει την αστυνομία και με τα χέρια, όχι με τη μύτη που είπε».

Οι έρευνες ξεκινούν και η είδηση που έμελλε να ταξιδέψει και εκτός συνόρων, προβάλλεται σε όλα τα ΜΜΕ.

Είπε στους αστυνομικούς μόλις τον έλυσαν ότι ήταν τρεις άντρες και η Κάρολαϊν πάνω στην πάλη κατέβασε τη μάσκα του ενός. Επίσης ανέφερε ότι είχαν δύο πιστόλια, ένα γκλοκ και ένα περίστροφο. Ένας άνθρωπος που δεν είναι μαθημένος δεν μπορεί να αναγνωρίσει την μάρκα του περίστροφου.

Με το πέρασμα του χρόνου όμως, όλα τα κενά καλύφθηκαν με στοιχεία. Και έτσι όλοι οι ισχυρισμοί του πιλότου κατέρρευσαν και χύθηκε άπλετο φως στο πολύκροτο έγκλημα

Θέλω να τιμωρηθώ

Μέσω του δικηγόρο του ο πιλότος είπε πως έχει μετανιώσει τόσο για το έγκλημα που διέπραξε όσο και για την στάση που κράτησε όλο αυτό το διάστημα από την δολοφονία μέχρι και την ομολογία του

Όταν εμφανιζόταν ως θύμα αδίστακτων ληστών, που σκότωσαν τη γυναίκα του, μπροστά στο παιδί τους. Είχε φτάσει στο σημείο να εκφωνήσει τον επικήδειο στην κηδεία της Καρολάιν και να αγκαλιάζει μπροστά στις κάμερες τη μητέρα της, για να της δώσει δύναμη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Βασίλη Σπύρου λέει πως θέλει να τιμωρηθεί. Είναι συγκλονισμένος. Ενώ η προσωπική του εκτίμηση, είναι πως ο εντολέας του ξαλάφρωσε με την ομολογία του.

Έχει ρωτήσει για την ενδεχόμενη ποινή που θα του επιβληθεί και έχει εκφράσει την επιθυμία να κρατήσει την επιμέλεια της κόρης του.

Ο κ. Σπύρου μάλιστα είπε πως ο 32χρονος δεν είναι σε καλή κατάσταση και θα ζητήσει να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη. 

Οι κατηγορίες 

Ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα ασκήθηκε στον 33χρονο πιλότο, ο οποίος μετά από 37 ημέρες ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του στα Γλυκά Νερά.
Συγκεκριμένα τα κακουργήματα είναι:

Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
Κακοποίηση ζώου

Τα πλημμελήματα είναι:

ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του.
ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του (πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας αλλά και ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας τόσο του τρόπου που δολοφόνησε την Καρολάιν όσο και του τρόπου που παραπλάνησε τις Αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.

Η μεταγωγή του καθ' ομολογία δολοφόνου στον εισαγγελέα έγινε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

ΕΛΑΣ: Το ιστορικό της έρευνας, της εξιχνίασης και της ομολογίας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, για την  υπόθεση εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νέρα.

Η υπόθεση ξεκίνησε, στις 11 Μαΐου με την υποτιθέμενη επίθεση στο σπίτι του ζευγαριού και ολοκληρώθηκε χθες με την ομολογία του 32χρονου πιλότου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ότι αυτός είναι ο δολοφόνος της Καρολάιν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Δουλέψαμε από την πρώτη μέρα συντεταγμένα και με πείσμα είπε ο διοικητής ασφάλειας αττικής Πέτρος Τζεφέρης. Πρόσθεσε ότι είναι υπερήφανος για τα στελέχη της ΕΛΑΣ που εργάζονται χωρίς ωράριο και με πάθος. 

 Για τις εργαστηριακές εξετάσεις η Πηνελόπη Μηνιάτη διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων αναφέρθηκε στο σκίτσο το οποίο έγινε καθ’ υπόδειξην του δράστη και μάλιστα πρόσθεσε ότι ήταν κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού που παραδόθηκε από την ασφάλεια αθηνών. Έγινε όπως είπε άμεσα αντιληπτό ότι υπήρχαν αναντιστοιχίες και τέθηκαν ερωτήματα και οι απαντήσεις αποδείχθηκαν πολύτιμα και καθοριστικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Το ιστορικό της έρευνας, της εξιχνίασης και της ομολογίας
Όπως περιέγραψε ο Κώστας Χασιώτης, προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών, όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου όταν το κέντρο της άμεσης δράσης ειδοποιήθηκε από τον σύζυγο τους θύματος.

 Βρήκαν το θύμα στο κρεβάτι νεκρό και τον σύζυγο δεμένο αλλά και το 11 μηνών βρέφος να είναι πάνω στο θύμα. Τα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από το εργαστήριο τοξικολογίας του ΕΚΠΑ και η αιτία θανάτου οφειλόταν σε ασφυξία. Το θύμα ήταν και δεμένο πισθάγκωνα. Βρέθηκαν και σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από το δέσιμο και τα σημάδια αυτά ήταν αχνά και σε σχέση με τον χρόνο με τον οποίο ήταν δεμένος δεν αντιστοιχούσαν. 

 Ερευνώντας τον χώρο βρήκαν αλλαγές σε σχέση με την αρχική του κατάθεση. Ένα παράθυρο ήταν παραβιασμένο και διαπίστωσαν κάτι ασυνήθιστο με τον σκύλο να είναι κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας. Τα πιο κρίσιμα στοιχεία ήταν μια κάμερα, ένα ψηφιακό ρολόι που φορούσε το θύμα και τα κινητά του ζευγαριού. 

Ένα μεγάλο μέρος των ερευνών αφιερώθηκε για να ερευνηθούν οι ισχυρισμοί του συζύγου. Μετά από την συλλογή πλήθους υλικού δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν την ύπαρξη άλλων προσώπων στον χώρο. Το γεγονός αυτό άφηνε ανοικτή μια άλλη εκδοχή. Η έρευνα έπρεπε να στραφεί αναγκαστικά στον σύζυγο. 

Κάποια από τα πειστήρια επίσης έδειχναν μετακίνηση αντικειμένων και ήταν πιθανή η εμπλοκή του συζύγου στην  δολοφονία της κοπέλας. Στην συζήτηση που έθεσε ο ίδιος ο σύζυγος σε κάποιο στάδιο τους διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν ήθελε να εξαπατήσει ή να πει ψέμματα αλλά να μείνει με το παιδί του και να μην μπει φυλακή. Αυτό οδήγησε στην ομολογία του καθώς μετά από λογομαχία με την σύζυγό του είχε μια έκρηξη συναισθήματος, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο δράστης περιέγραψε μια προς μια τις κινήσεις του. Την θανάτωση του σκύλου, την αφαίρεση της κάρτας μνήμης αλλά και ότι έδεσε τον εαυτό του. Σκηνοθέτησε τον χώρο έτσι ώστε να πείσει ότι πρόκειται για ληστεία. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα