Πανελλήνιες 2021 – Μαθηματικά Προσανατολισμού: Ανακοίνωση της Μαθηματικής Εταιρείας για τα θέματα

Πανελλήνιες 2021 – Μαθηματικά Προσανατολισμού: Ανακοίνωση της Μαθηματικής Εταιρείας για τα θέματα

Ανακοίνωση για τα θέματα στα Μαθηματικά Προσανατολισμού, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021, εξέδωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. 

 Αναλυτικά αναφέρει:

“Θέμα Α: Θεωρία, Θέμα Β: Τα ερωτήματα καλύπτουν μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης ελέγχοντας βασικές γνώσεις, Θέμα Γ: Το θέμα αυτό περιέχει ερωτήματα που σε μεγάλο βαθμό λειτουργούν συμπληρωματικά ως προς την κάλυψη της εξεταστέας σε σχέση με το Θέμα Β. Θέμα Δ: Το Δ1 είναι άσκηση του σχολικού βιβλίου. Τα ερωτήματα Δ2 και Δ3 απαιτούν πολύ καλή γνώση της ύλης των προηγούμενων τάξεων. Απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους υποψήφιους με ευχέρεια σε αλγεβρικούς χειρισμούς.. Το Δ4 χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή χωρίς όμως να παρουσιάζει αυξημένη δυσκολία.

Γενικά σχόλια
Εξετάζεται το σύνολο σχεδόν της ύλης. Αρκετά ερωτήματα σχετίζονται με το σχολικό βιβλίο. Η επιτυχής αντιμετώπιση των θεμάτων απαιτεί πολύ καλή γνώση της ύλης των προηγούμενων τάξεων. Τα θέματα παρουσιάζουν ορθή κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία με αποτέλεσμα να αναμένεται ομαλή κατανομή της βαθμολογίας και ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες”.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα