Απεργία Τετάρτη 16 Ιουνίου: Κανονικά οι πανελλήνιες. Αναμένεται η απόφαση Πρωτοδικείου για την ΑΔΕΔΥ. Ποιοι συμμετέχουν

Απεργία Τετάρτη 16 Ιουνίου: Κανονικά οι πανελλήνιες. Αναμένεται η απόφαση Πρωτοδικείου για την ΑΔΕΔΥ. Ποιοι συμμετέχουν

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφασίσει  το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σχετικά με την προσφυγή Κεραμέως κατά της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης για το εργασιακό.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, προσκόμισαν στο δικαστήριο τα δελτία τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην διαταραχτεί η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Την ίδια ώρα, το Δημόσιο μέσω των εκπροσώπων του διευκρίνισαν πως δεν έχουν εξουσιοδότηση να παραιτηθούν από την αγωγή.

«Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση», ανέφεραν χαρακτηριστικά με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ να ζητούν την απόρριψη της αγωγής ως άνευ αντικειμένου επισημαίνοντας ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση να εξαιρεθούν από την απεργία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι υπάλληλοι του Υπ. Παιδείας, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς.

Απεργία 16 Ιουνίου – ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στις Πανελλαδικές

Τι αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

Την απόφαση να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων από τη απεργία της 16ης Ιουνίου, έλαβε η ΑΔΕΔΥ.

Απεργία 16 Ιουνίου: Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται στις Πανελλήνιες

Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων».

Απεργία - Πως θα κινηθούν ΜΜΜ

 Στην αυριανή 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν το μετρό, ο ηλεκτρικός, το Τραμ και τα πλοία.

Τροποποιούνται οι κινητοποιήσεις σε Μέσα Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο:

Τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας, μετέτρεψαν το 24ωρο απεργιακό αίτημα σε στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τις 17:00.
Στο μετρό και τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα 8 από 9 Σωματεία προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 9:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη

Τετράωρη στάση εργασίας κατά της ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου, κήρυξε για αύριο Τετάρτη, 16/6, η ΕΣΗΕΑ, για όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, η Ένωση Συντακτών καλεί σε στάση από τις 14.00 έως τις 18.00.

Στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου, που εξήγγειλαν τα συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, συμμετέχει η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

 24ωρη απεργία Τετάρτη: Συμμετέχει και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ
«Αγωνιζόμαστε μαζί με τα υπόλοιπα συνδικάτα για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και θεσμοθετεί τη 10ωρη εργασία χωρίς επιπλέον αμοιβή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η Ένωση Λιμενεργατών θα συμμετέχει σε συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος και στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 6.00 μ.μ. στη Βουλή.

Δεμένα τα πλοία
Nέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα, εξήγγειλαν και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO