Απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου: Ποιοι απεργούν; Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, ΟΣΕ, πλοία, τρένα

Απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου: Ποιοι απεργούν; Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, ΟΣΕ, πλοία, τρένα

Απεργία: Χειρόφρενο αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου, σε Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ - Στάσεις εργασίας των εργαζομένων στα λεωφορεία και τα τρένα του ΟΣΕ - Πού θα γίνουν συλλαλητήρια

Δύσκολη για τις μετακινήσεις στην Αθήνα αναμένεται η αυριανή ημέρα καθώς για την Τετάρτη 16/6 αποφασίστηκε 24ωρη απεργία σε Μετρό στο πλαίσιο της αντίστοιχης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών.

 Ηλεκτρικός και Τραμ θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί.

Με στάσεις εργασίας θα λάβουν μέρος στην απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρένα του ΟΣΕ.

ΜΜΜ - Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν Τραμ και Ηλεκτρικός
Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της. Η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης για τα παιδιά είναι εντελώς υποκριτική, διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές ένα εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά ούτε και χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες των νέων και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με όλες τους τις δυνάμεις, για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών.


Για αυτό το λόγο παίρνουμε μέρος ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων και διευκολύνουμε τα παιδιά μας στις μετακινήσεις τους. Πραγματοποιούμε την Τετάρτη 16/6 στάση εργασίας από 10πμ έως λήξη της βάρδιας. Παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή».

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Με δύο στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας. Ετσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ την ημέρα των κινητοποιήσεων.

Ταυτόχρονα η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διοργάνωση πορείας διαμαρτυρίας στις 16 Ιουνίου 2021, στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, πρέπει να αποσυρθεί τώρα!» αναφέρει στην ανακοίνωση.

Στάση εργασίας στα τρένα του ΟΣΕ

Από την πλευρά της η πανελλήνια ομοσπονδία σιδηροδρομικών αποφάσισε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16.00 και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, «αντιτιθέμενη στο αντιεργατικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που εισάγεται για ψήφιση στη Βουλή».

«Η Π.Ο.Σ. όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε βασικές διατάξεις του Νομοσχεδίου, που εάν εφαρμοσθούν θα είναι κόλαφος για όλους τους εργαζόμενους. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το Νομοσχέδιο. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και στα κατά τόπους συλλαλητήρια που έχουν ανακοινώσει τα Εργατικά Κέντρα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Δεμένα τα πλοία

Nέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, εξήγγειλαν τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο.

«Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) η οποία συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

24ωρη απεργία της ΠΟΘΑ

Εικοσιτετράωρη απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου κήρυξε για την Τετάρτη 16/6 και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Τη μετατροπή της στάσης εργασίας σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο, στις 6 μ.μ., στην Πλατεία Συντάγματος, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας σε έκτακτη συνεδρίασή του, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

«Οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο, αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, αποσύρεται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα