Στον αέρα παραμένει η διάθεση των δωρεαν self tests - Το Plan B

Στον αέρα παραμένει η διάθεση των δωρεαν self tests - Το Plan B

Στον αέρα παραμένει η διάθεση των δωρεαν self tests με την κόντρα κυβέρνησης - φαρμακοποιών να μαίνεται.
Η κόντρα για την διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ κορωνοϊού συνεχίζεται, με τους φαρμακοποιούς να διαμηνύουν ότι δεν αντέχουν το φόρτο εργασίας και θα σταματήσουν να εξυπηρετούν και το υπουργείο Ανάπτυξης να βρίσκεται μπροστά στο αδιέξοδο.

Μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης επιμένει στην ανάγκη να συνεχίσουν τα φαρμακεία να εξυπηρετούν τους πολίτες, και εναποθέτει τις ελπίδες για ομαλή συνέχεια στην συνάντηση που θα έχει με τους φαρμακοποιούς την ερχόμενη Τετάρτη.

«Εκκρεμεί ακόμα η τελική μας συνάντηση με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας που έδωσαν μάχη κι αυτοί και “έβαλαν πλάτη”. Τώρα, αν επιμείνουν οι φαρμακοποιοί στην άποψή τους ότι θέλουν να σταματήσουν τη διάθεση των self tests, ασφαλώς η κυβέρνηση εκπονεί και εναλλακτικό σχέδιο» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν αποκαλύπτει ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης σε περίπτωση ναυαγίου με τους φαρμακοποιούς, αλλά δεν διαψεύδει ότι έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ.

Τις τελευταίες ώρες διαρρέεται ότι ακόμη και τα πρατήρια πώλησης υγρών καυσίμων θα διαθέτουν self tests, όμως σε επικοινωνία του MEGA με την ομοσπονδία τους, οι πρατηριούχοι διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Θέμα προσωπικών δεδομένων

Το ενδεχόμενο διάθεσης των self tests από τα σούπερ μάρκετ ανοίγει και την συζήτηση για τη διασφάλιση του ΑΜΚΑ των ασφαλισμένων.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν από την κυβέρνηση καλύτερο προγραμματισμό και οργάνωση στη διάθεση των αυτοδιαγνωστικών tests προς τους πολίτες για να συνεχίσουν να συμμετέχουν στη διαδικασία.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία της χώρας θα διαθέστουν τρία self tests σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό. Εξαίρεση, η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, όπου τα self tests θα διανεμηθούν στις σχολικές μονάδες.

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα