Στο ΣτΕ προσέφυγαν 49 γονείς εσπερινών λυκείων για την ακύρωση των όρων των Πανελληνίων

Στο ΣτΕ προσέφυγαν 49 γονείς εσπερινών λυκείων για την ακύρωση των όρων των Πανελληνίων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 49 γονείς εσπερινών λυκείων ζητώντας την ακύρωση του νόμου 4777/2021 του Υπουργείου Παιδείας με τον οποίο προβλέφθηκαν οι όροι των Πανελληνίων εξετάσεων.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν πως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, όπως και η από 13.5.2021 υπουργική απόφαση που καθορίζει τους συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν στην προσφυγή τους πως με το προηγούμενο καθεστώς σε όσους φοιτούσαν σε εσπερινά Λύκεια  και ήταν υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις, δίδονταν ένα μπόνους, έτσι ώστε να εισάγονται σε επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 1% του γενικού συνόλου των εισακτέων. Η κατάργησή του, υποστηρίζουν, καθώς και το όλο πλαίσιο του νόμου, μειώνουν  σημαντικά τις πιθανότητες εισαγωγής των μαθητών των εσπερινών Λυκείων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι οποίοι ήδη έχουν δηλώσεις τις Σχολές προτίμησής τους από τον περασμένο Δεκέμβριο, πριν δηλαδή ψηφιστεί ο επίμαχος νόμος.

Επιπλέον, σημειώνουν, παραβιάζεται η συνταγματική διάταξη περί ισότητας καθώς η εξομοίωση των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων με τους υπόλοιπους μαθητές είναι ανεπίτρεπτη. Κι αυτό γιατί όσοι φοιτούν στα συγκεκριμένα σχολεία είτε εργάζονται  τις πρωινές ώρες είτε έχουν άλλους οικογενειακούς ή οικονομικούς λόγους που δεν τους επιτρέπουν να φοιτήσουν στα ημερήσια Λύκεια

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα