Πανελλαδικές 2021: Στον αέρα οι εξετάσεις την Τετάρτη λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Πανελλαδικές  2021: Στον αέρα οι εξετάσεις την Τετάρτη λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Πρόβλημα με τις Πανελλαδικές που ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 14.06.2021- εξαιτίας της απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την προσεχή Τετάρτη, 16.06.2021.

Την Τετάρτη (16.06) βάσει προγράμματος οι υποψήφιοι θα κληθούν να εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας), χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν αν θα μπορούν να προσέλθουν στις αίθουσες και να γράψουν καθώς για την ίδια ημέρα έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ.

Το πρόβλημα έρχεται λίγες ώρες μετά την έναρξη των Πανελλαδικών, καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει απεργία για μεθαύριο, με αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα να είναι «στον αέρα», αφού αν τελικά η απεργία γίνει, οι Πανελλήνιες δεν μπορούν να γίνουν κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η ΟΛΜΕ εντόπισε το πρόβλημα και έκανε συνεδρίαση, κατά την οποία οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ -λειτουργώντας υπεύθυνα- τόνισαν πως η απεργία δεν θα πρέπει να γίνει, ώστε να μην δημιουργηθεί ακόμα ένα πρόβλημα για τους χιλιάδες υποψηφίους, σε μια χρονιά που λόγω κορονοϊού… μόνο προβλήματα υπήρχαν.

Η ΑΔΕΔΥ δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ που λειτούργησαν με αίσθημα ευθύνης και πλέον βρισκόμαστε σε αναμονή για να δούμε τι θα συμβεί.

«Υπάρχει μια διαβούλευση της ΟΛΜΕ με το εκπαιδευτικό της ΑΔΕΔΥ και περιμένουμε την απόφαση», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος. «Για να ακριβολογούμε, δεν έχουμε κάτι οριστικό που να μπορούμε να το πούμε αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε.

«Η θέση της ΟΛΜΕ είναι η στήριξη των παιδιών, όπως τα στηρίξαμε τόσους μήνες και με την εξ αποστάσεως και με τη δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά και όταν επιβλήθηκε η ελάχιστη βάση εισαγωγής με την οποία είμαστε αντίθετοι», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τσούχλος.

Όπως ανέφερε, ξεκάθαρος στόχος της ΟΛΜΕ είναι «να στηριχθούν τα παιδιά για να μπορέσουν να δώσουν απρόσκοπτα εξετάσεις».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση από πλευράς ΑΔΕΔΥ, ωστόσο, η ΟΛΜΕ έχει συγκαλέσει το ΔΣ για την Τρίτη (15.06), όταν και θα έχει περαιτέρω ενημέρωση από την ΑΔΕΔΥ έτσι ώστε να πάρει και τις δικές της αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί ενόψει της Τετάρτης (16.06) της προγραμματισμένης απεργίας και παράλληλα των προγραμματισμένων εξετάσεων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Πανελληνίων.

«Αρχή της ΟΛΜΕ είναι η στήριξη των παιδιών που πέρασαν τόσα πολλά τους τελευταίους 16 μήνες. Στηρίξαμε απόλυτα στην εξ αποστάσεως αλλά και στη δια ζώσης εκπαίδευση, θεωρούμε ότι δεν έπρεπε να επιβληθεί φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Στηρίζουμε απόλυτα την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά και θέλουμε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν μια διαδικασία δύσκολη, που έχει ξεκινήσει εδώ και τόσους μήνες, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες», υπογράμμισε ο κ. Τσούχλος.