Ηλεία: Νέα ευρήματα για τους εμπλεκόμενους στις δολοφονίες της Ζακύνθου

Ηλεία: Νέα ευρήματα για τους εμπλεκόμενους στις δολοφονίες της Ζακύνθου

Πλοκάμια στην Ηλεία και μάλιστα αρκετά μακριά, φαίνεται πως έχει η φερόμενη “Μαφία της Ζακύνθου”. Τα χθεσινά ευρήματα σε χωριό του Πύργου έχουν σημάνει συναγερμό όχι μόνο στη ΓΑΔΑ και στις Αρχές της Ζακύνθου που ερευνούν τις δύο δολοφονίες, του Ντίμη Κορφιάτη και της συζύγου του, αλλά και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr στο συγκεκριμένο χωριό έγιναν έλεγχοι σε δύο χώρους ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του 39χρονου που προφυλακίστηκε χθες μετά την απολογία του στον Ανακριτή Ζακύνθου. Πρώτα στο σπίτι που βρίσκεται στο χωριό και έπειτα σε απομονωμένη αγροικία - αποθήκη που βρίσκεται έξω από το χωριό.

Κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της ΓΑΔΑ ταξίδεψε από χθες για την Ηλεία και μαζί με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και με επικεφαλής τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη, μετέβησαν στα δύο σημεία.

Στην αγροικία βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ, σφαίρες για τα όπλα αυτά, αλλά και χρησιμοποιημένοι κάλυκες. Επίσης στον ίδιο χώρο βρέθηκε κρυμμένη μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που έχει κλαπεί από την Αθήνα. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές στην Ηλεία πριν λίγες ημέρες βρήκαν σε άλλο χώρο στο ίδιο χωριό, κρυμμένο ένα κλεμμένο αυτοκίνητο επίσης από την Αθήνα.

 Με βάση τα ευρήματα οι αστυνομικοί προσπαθούν να κάνουν τους συσχετισμούς που θα τους οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Το βέβαιο είναι πως όπλα και κλεμμένα οχήματα δεν βρέθηκαν τυχαία στην Ηλεία. Τα αποτελέσματα των ερευνών των αρχών, η βαλλιστική εξέταση, τα αποτελέσματα από τα δείγματα DNA που έχουν εντοπιστεί και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό περισσότερων, αναμένεται να δώσουν απαντήσεις.

Υπάρχει όμως η εκτίμηση - και πέρα από τα όπλα οδηγεί σε αυτή και τα δύο κλεμμένα οχήματα - πως οι δράστες που έκρυψαν στο χωριό αυτό του Πύργου τα παραπάνω, ετοιμάζονταν για κάποιο χτύπημα στην περιοχή. Και αυτό έχει μπει στο μυαλό των αστυνομικών για να εντοπίσουν πιθανούς στόχους στην περιοχή.

Γιατί αποτελεί συνήθη πρακτική ο συνδυασμός καλάσνικοφ και κλεμμένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για ένα χτύπημα - ληστεία ή δολοφονία - και τη διαφυγή μετά από αυτό.

Οι Αρχές μόλις άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο ερευνών που δεν γνωρίζουν που μπορεί να οδηγήσει. Σε μια διασύνδεση με τις δύο δολοφονίες της Ζακύνθου, ή σε κάτι άγνωστο μέχρι τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO