Καπραβέλος: Ο κορονοϊός θα κάνει πάρτι στους μη εμβολιασμένους το φθινόπωρο

Καπραβέλος: Ο κορονοϊός θα κάνει πάρτι στους μη εμβολιασμένους το φθινόπωρο

Οι μη εμβολιασμένοι (και είναι πολλοί ακόμη) αποτελούν μια μεγάλη δεξαμενή όπου ο ιός κάνει πάρτι, διασπείρεται, μεταλλάσσεται και οι μεταλλάξεις αυτές απειλούν όχι μόνο τον ίδιο αλλά και αυτούς που έχουν εμβολιαστεί

Καμπανάκι από τον διευθυντής ΕΣΥ της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Νίκο Καπραβέλο που μίλησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ  για την  πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και τους εμβολιασμούς 

«Ακόμα και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας έβγαλε χθες μια ανακοίνωση που λέει ότι η πανδημία είναι εδώ, οι μεταλλάξεις απασχολούν όλη την ανθρωπότητα και ειδικά η καταστροφική και μεταδοτική μετάλλαξη του της ινδικής μετάλλαξης που αχρηστεύει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων» είπε ο κ. Καπραβέλος.

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο διευθυντής ΕΣΥ της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», είπε: «Το κυριότερο χαρακτηριστικό του τρίτου κύματος της πανδημίας ήταν ότι κανένας εμβολιασμένος δεν εμβολιάστηκε και δεν έχασε τη ζωή του, όμως οι μελέτες αποδεικνύουν ότι ο ιός δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, μεταλλάσσεται και οι μεταλλάξεις αχρηστεύουν –κομμάτια κομμάτια- την αποτελεσματικότητα των εμβολίων».

Όπως επισήμανε ο κ. Καπραβέλος, ο μεγάλος φόβος είναι ότι το τέταρτο κύμα που θα έρθει τέλη φθινοπώρου. «Εάν δεν προσέξουμε και πάρουμε πρόσθετα μέτρα, τότε υπάρχει πιθανότητα και εμείς οι εμβολιασμένοι να μην προστατευόμαστε από τις μεταλλάξεις», είπε.