Έπιασαν κύκλωμα που διακινούσε ηρωίνη στα Τρίκαλα

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που έγινε προχθές (8/6) και χθες (9/6) στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Τρικάλων και στον Τύρναβο συνελήφθησαν συνολικά 8 Έλληνες, ηλικίας από 34 έως 58 ετών -6 άντρες και 2 γυναίκες- σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ακόμη ενός μέλους της οργάνωσης που δεν εντοπίστηκε, σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στην ίδια υπόθεση, κατηγορούμενα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών τυγχάνουν και άλλα άτομα, τα στοιχεία 17 εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ωστόσο δε συνελήφθησαν γιατί πέρασε το όριο του αυτοφώρου.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ένα άτομο προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τον αρχηγό της οργάνωσης, από το μήνα Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους έως τα μέσα Μαρτίου που συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, ενώ τα υπόλοιπα 16 άτομα προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την εγκληματική οργάνωση.

Σχετικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της, έχοντας ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ηρωίνης, τουλάχιστον από τα μέσα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους έως και προχθές (8/6), ενώ το συνολικό όφελος που κέρδισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα εκτιμάται ότι ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

 Διακινούσαν την ηρωίνη με ΚΤΕΛ
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο αρχηγός της οργάνωσης προμηθευόταν την ηρωίνη που διακινούσαν τα μέλη της είτε ως ασυνόδευτο δέμα από το υπεραστικό ΚΤΕΛ είτε από την περιοχή του Τυρνάβου, μεταφέροντάς την στην πόλη των Τρικάλων είτε την προμηθευόταν άλλο μέλος της οργάνωσης για την εγκληματική δράση της.

Παράλληλα, τα άλλα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν καθημερινά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που προμηθεύονταν από τον αρχηγό, συγκεντρώνοντας και παραδίνοντας τα χρήματα από την πώλησή της σε διά ζώσης επαφές μαζί του.

Σε νομότυπες έρευνες που έγιναν σε σπίτια, σε αυτοκίνητα καθώς και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 65 γραμμαρίων
Ποσότητα κάνναβης, βάρους -1,3- γραμμαρίων
18 ναρκωτικά χάπια χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή
5 διαδερμικά έμπλαστρα με τη δραστική ουσία «φαιντανύλη»
2 ζυγαριές
το χρηματικό ποσό των 3.090 ευρώ και
8 κινητά τηλέφωνα
Επιπλέον, κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα, 2 επιβατικά και 1 φορτηγό, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.