Η κακοκαιρία έφτασε στην Αττική - Καταρρακτώδης βροχή στο κέντρο και κεραυνοί

Η κακοκαιρία έφτασε στην Αττική - Καταρρακτώδης βροχή στο κέντρο και κεραυνοί

Η κακοκαιρία που σαρώνει την Ελλάδα και ιδιαίτερα τις βόρειες περιοχές, έφτασε και στην Αττική, όπου έφερε έντονα φαινόμενα.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, άνοιξαν οι οιυρανοί και βρέχει καταρρακτωδώς, σε αρκετές περιοχές,

Παράλληλα, σήμερα οι ειδικοί τονίζουν πως έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε πολλά μέρη της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, δηλαδή κεραυνούς, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περιπτώσεις χαλαζοπτώσεις.

 Η κακοκαιρία αυτή επηρεάζει σχεδόν το σύνολο του ηπειρωτικού κορμού της χώρας ωστόσο πιο έντονα τα φαινόμενα θα είναι στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο και στην Στερεά Ελλάδα. Στις δύο τελευταίες περιοχές θα έχουν και την μεγαλύτερη διάρκεια και η εκτόνωση θα έρθει αργά το βράδυ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση το μεσημέρι της Τετάρτης στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων.

Σάκης Αρναούτογλου

Η λέξη «αστάθεια» θα μας συνοδεύει για πολλές ημέρες, μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου. Όλες οι επόμενες ημέρες θα έχουν καιρικά τροπικά χαρακτηριστικά, αυξημένη υγρασία, δυσφορία κατά τόπους, όχι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, ούτε και κρύο, αλλά γενικά αυξημένα υγρασία και αρκετές μπόρες και καταιγίδες, όχι μόνο στα ηπειρωτικά, αλλά και σε άλλες περιοχές, τονίζει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα φαινόμενα θα έχουν εκεί αρκετά έντονο χαρακτήρα κατά τόπους και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Για την Αττική ιδιαίτερα, το πρωί θα έχει κάποια σύννεφα που κατά τη διάρκεια της ημέρα θα πυκνώσουν. Κυρίως στα πιο δυτικά και τα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής θα υπάρχει πιθανότητα για κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται να σημειώνονται τοπικές μπόρες και μέχρι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 
Κλέαρχος Μαρουσάκης

Για κύμα κακοκαιρίας με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις έκανε λόγο και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Τα προγνωστικά μοντέλα που παρουσίασε ο μετεωρολόγος δείχνουν πως το μοτίβο αυτό την Τετάρτη και την Πέμπτη θα επεκταθεί σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας -συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής- υπογραμμίζοντας πώς «η πρωινή ηλιοφάνεια δεν πρέπει να μας ξεγελά». Τα μόνο σημεία της χώρας που θα μείνουν εκτός αυτής της κακοκαιρίας θα είναι τα νότια θαλάσσια τμήματα που θα κυριαρχεί ηλιοφάνεια και ζέστη.

Όσο για την διάρκεια των φαινομένων αυτή θα είναι σημαντική καθώς το σκηνικό δεν αναμένεται να υποχωρήσει πριν τα μέσα της νέας εβδομάδας. «Θα πρέπει να περιμένουμε τα μέσα του μήνα για να έχουμε ένα πιο καλοκαιρινές συνθήκες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.

ΕΜΥ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα