Εισαγγελική έρευνα για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ που φέρεται να παρενοχλούσε φοιτήτριες

Εισαγγελική έρευνα για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ που φέρεται να παρενοχλούσε φοιτήτριες

Εισαγγελική έρευνα για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ που φέρεται να παρενοχλούσε φοιτήτριες ζήτησε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου 

Εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα έδωσε η κυρία Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία.

 Φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών γράφουν αντισεξιστικά μηνύματα στην πόρτα γραφείου καθηγητή τον οποίο καταγγέλλουν για σεξουαλική παρενόχληση, διακρίσεις και εκφοβισμό.

Όπως λένε στον ΑΝΤ1, αυτά τα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον ίδιο Καθηγητή γίνονται από το 2010. Πρόσφατα, όμως το κίνημα #MeToo όπλισε με σθένος, όπως λένε, αρκετά μέλη της φοιτητικής κοινότητας ώστε να προβούν σε επίσημες καταγγελίες.

«Ζήταγε φωτογραφίες με μαγιό ή και selfie με το πρόσχημα ότι χρειάζεται ταυτοποίηση για κάποια μαθήματα και φωτογραφίες στον χώρο της σχολής ζητούσε. Επίσης, αυτό που έκανε ήταν να μην ανεβάζει στο ίντερνετ στο e-class τους βαθμούς, ούτως ώστε να αναγκάζει τις φοιτήτριες να περνάνε από το γραφείο του για να παραλαμβάνουν τους βαθμούς», δηλώνει μία φοιτήτρια. 

H Σύγκλητος, μετά και την ολοκλήρωση έρευνας για τις καταγγελίες, έθεσε τον Καθηγητή σε αναστολή, μέχρι να συγκληθεί το πειθαρχικό συμβούλιο. Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, λέει ότι δεν έχει γνώση της έκτασης των καταγγελιών: «Δεν είμαι διατεθειμένος να απαντήσω σε φήμες. Στέκομαι υπομονετικός μέχρι να μάθω γιατί κατηγορούμαι. Δεν γνωρίζω το κατηγορητήριο ούτε το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης. Στη 1 το μεσημέρι παρέλαβα απόφαση της Συγκλήτου να απέχω από τα καθήκοντα μου μέχρι νεοτέρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο αριθμός των καταγγελιών που έχουν συγκεντρωθεί είναι πλέον διψήφιος. 

Τι απαντά ο καθηγητής 
Ο καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) μετά τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση και εκφοβισμό, αναλύει στο newsit.gr τη δική του θέση.

«Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι επώνυμες καταγγελίες, ούτε πόσες είναι. Ανάλογα με το δημοσίευμα βλέπω και ένα διαφορετικό αριθμό πιθανών καταγγελιών. Δεν ξέρω καν για τι κατηγορούμαι αυτή τη στιγμή αφού δεν έχω λάβει το πόρισμα της ΕΔΕ. Περιμένω την ανακοίνωση για το πότε θα γίνει το πειθαρχικό» περιγράφει στο newsit.gr ο καθηγητής. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Συνεχίζοντας ο ίδιος να εξηγεί τη θέση του λέει τα εξής: «Δεν θεωρώ καταγγελίες όσα λένε στα media δύο συγκεκριμένες φοιτήτριες μιλώντας για άλλους φοιτητές. Και επειδή δεν είναι δική μου δουλειά να κάνω υποθέσεις, δεν θα μπω σε μια αντιπαράθεση του στυλ: ‘μου είπε- της είπα –σου είπα’ κ.ο.κ. Δεν θα απαντήσω σε φήμες και σε κουβέντες που ακούγονται στους διάδρομους. Έχει χαθεί από την αρχή το τεκμήριο της αθωότητας».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO