Δίκτυο ποδηλατόδρομων μήκους άνω των 100 χλμ στην Αττική σχεδιάζει η κυβέρνηση

Δίκτυο ποδηλατόδρομων μήκους άνω των 100 χλμ στην Αττική σχεδιάζει η κυβέρνηση

Με τα πόδια ή με ποδήλατο θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες από τον Πειραιά μέχρι τη Βουλιαγμένη μέσα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο της ανάπλασης όλου του παραλιακού μετωπου της Αττικής μέχρι το Σούνιο.
Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου είναι ένα από τα έργα που φτιάχνουν την εικόνα της νέας Ελλάδας είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Πρόκειται για έργο 70 χλμ που θα αλλάξει όλη την παραλιακή, από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο. Συγκεκριμένα στα πρώτα 22 χλμ μέχρι τη Βουλιαγμένη θα κατασκευαστεί ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος και στο υπόλοιπο τμήμα 48 χλμ μέχρι το Σουνιο θα γίνει ενιαία ανάπλαση.

Επίσης με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για το ποδήλατο θα ανακοινώσει ότι σε όλη την Αττική θα κατασκευαστεί δίκτυο ποδηλατόδρομων μήκους πάνω από 100 χλμ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει πως πρόκειται για υπερτοπική παρέμβαση καθώς η επέκταση του τραμ αυτό το μήνα θα ενώσει όλους του παραλιακους δήμους με τον Πειραιά και η άφιξη το 2022 του μετρό στο λιμάνι θα φέρει πιο κοντά τη δυτική με τη νοτια Αθήνα.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου είναι ένα από τα 175 έργα του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο συν τοις άλλοις τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας.


 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα