Πανελλαδικές 2021: Σημαντικά μειωμένη η ύλη λόγω της πανδημίας. Από φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ

Πανελλαδικές 2021: Σημαντικά μειωμένη η ύλη λόγω της πανδημίας. Από φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ

Ότι η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις θα είναι σημαντικά μειωμένη, λόγω της πανδημίας που επηρέασε τη λειτουργία των σχολείων, επιβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε χθεσινή συνέντευξή της.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία, όπως είπε, θα έλθει με τις αμέσως επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ώστε οι αλλαγές να εφαρμοστούν πλήρως από τη νέα σχολική χρονιά.

«Θα γίνει σε δύο στάδια. Πρώτα η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου και σε δεύτερη φάση η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία θα έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα και θα κουμπώνει με την επιμόρφωσή τους», είπε η υπουργός, προσθέτοντας ότι τα κίνητρα για τους εκπαιδευτικούς δεν θα είναι οικονομικής φύσεως, χωρίς ωστόσο να δώσει άλλα στοιχεία.

Από φέτος θα ισχύσει η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, η οποία μειώνει τον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια.

Η κ. Κεραμέως είπε ακόμα ότι μέσα σε μιάμιση ημέρα λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας διαλόγου για όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης, κατατέθηκαν πάνω από 500 προτάσεις.

Σχετικά με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, η υπουργός τόνισε ότι στόχος του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι «να δώσουμε σε φοιτητές και καθηγητές, το αναβαθμισμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αξίζει».

Η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι εκπρόσωποι των πρυτάνεων ζητούν να λυθεί το πρόβλημα, και ήδη πολλά πανεπιστήμια εκπονούν σχέδια ασφαλείας και έχουν στείλει προτάσεις στο υπουργείο.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας είπε ότι στο επερχόμενο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα υπάρχει η πρόβλεψη για ενιαίο ψηφοδέλτιο φοιτητών στις φοιτητικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα