Διπλή εμπρηστική επίθεση σε επιχιερήσεις της συζύγου του Χαρδαλιά - Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Διπλή εμπρηστική επίθεση σε επιχιερήσεις της συζύγου του Χαρδαλιά - Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα με παιδικά ρούχα που ανήκουν στη σύζυγο του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά έγιναν στόχος εμπρηστών.
Οι δράστες τοποθέτησαν γκαζάκια στις δύο επιχειρήσεις του συζύγου του Νίκου Χαρδαλιά και από τις εκρήξεις προκλήθηκαν ζημιές στις βιτρίνες των καταστημάτων.

«Θρασύδειλα ανθρωπάρια πιστεύουν ότι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν» σχολίασε εξοργισμένος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Στο σημείο έφθασαν άμεσα επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα, καθώς ξέσπασε μικρής έκτασης φωτιά.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών περισυνέλλεξαν τα υπολείμματα των εμπρηστικών μηχανισμών προκειμένου να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση έγιναν πέντε προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι όμως στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τους «συνέλαβε» η κάμερα

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις των τριων κουκουλοφόρων δραστών, οι οποίοι αφού τοποθέτησαν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς έφυγαν τρέχοντας.

Με ανακοίνωσή της η Αριστοτελία Πελώνη καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση. «Η Πολιτεία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Εμπρηστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα